TREĆI TROFEJ NADOHVAT RUKE: Rukometaši Vojvodine posle pobede nad Dinamom u prvom duelu finala Kupa Srbije

Novosti online

09. 06. 2023. u 13:04

Do triple krune, kojom bi sezoni na izmaku nadenuli epitet „istorijska“, rukometaše Vojvodine deli još korak.

ТРЕЋИ ТРОФЕЈ НАДОХВАТ РУКЕ: Рукометаши Војводине после победе над Динамом у првом дуелу финала Купа Србије

RKV

Šampion Srbije i osvajač Kupa Evrope EHF, u četvrtak uveče je u svojoj „Slanoj bari“, pobedio Dinamo 28:22 (14:13) u prvoj utakmici finala Kupa Srbije, pa mu do pehara "Branislav Pokrajac" predstoji revanš u Pančevu, u nedelju, 11. juna.

Novosađani su uvodni, veoma uzbudljiv i borben meč, u kome je rezultatska neizvesnost trajala do 40. minuta, kada je rezultat bio 18:18, dobili po sopstvenom, proverenom receptu. Ubacili su u brzinu više i za sedam minuta igre postigli pet, a Pančevci ni pogodak, za 23:18 u 47. minutu igre.

Zasluge za to pripadaju sjajnoj odbrani, predvođenoj golmanom Lukom Arsenićem, koji je zaredom zaustavljao šuteve Pančevaca. Na drugoj strani, Milenković, Aziz, Rogan i Puhovski su bili precizni, da se šampion „odlepi“ na bezbednu razliku i da u samom finišu zaključi sa „plus“ šest pred revanš, uz ovacije sa tribina.

- To nam je praksa, s obzirom na činjenicu da imamo širok roster, da smo fizički pripremljeni i da 40 minuta „lomimo“ rivala, trčanjem i kontaktima „trošimo“ supraničke igrače - kaže Miljan Vukovljak, kapiten Novosađana. - Teško nam je pao prvi meč finala. Nedostajala su nam sedmorica povređenih, trener Boris Rojević na tribinama zbog kazne, sustigao nas je umor… Od kraja jula prošle godine, do sada, odigrali smo više od 80 mečeva, kao NBA, svaki treći dan utakmica. Za utakmicu sa Dinamom imali smo samo dva dana priprema, posle osvajanja kupa EHF, a Pančevci dve nedelje. Zato smo u grču igrali u uvertiri, ali i pored toga uspeli smo da ostvarimo zacrtano.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!