KUCNUO ČAS ZA PRVI EVROPSKI TROFEJ: Rukometaši Vojvodine u subotu u Norveškoj sa Nerbom u revanšu finala Kupa EHF

Novosti online

03. 06. 2023. u 08:30

RUKOMETAŠI Vojvodine u subotu, 3. juna (13.15 časova) u Stavangeru, u revanšu finala Kupa EHF sa prvakom Norveške, jurišaju na svoj prvi evropski trofej. Šampion Srbije, koji je u prvom duelu u Novom Sadu pobedio 30:23, neće pred 5.000 navijača Nerba braniti prednost, već, kako izabranici trenera Borisa Rojevića ističu, krenuti kao da je 0:0.

КУЦНУО ЧАС ЗА ПРВИ ЕВРОПСКИ ТРОФЕЈ: Рукометаши Војводине у суботу у Норвешкој са Нербом у реваншу финала Купа ЕХФ

RKV

Znaju Novosađani da sedam golova razlike hrabri, ali jednako tako ističu da iskusna ekipa, koja je branilac trofeja i epitetom favorita, nije bez šansi.

- Biće nam mnogo teže nego u „Slanoj bari“- kaže Luka Rogan, pivot Vojvodine, koji je u prvom meču postigao pet pogodaka.- Čeka nas isti rival, ali drugačiji meč i zato moramo biti maksimalno skoncentrisani i borbeni sve vreme, kao u prvoj utakmici. Ni tada ih nismo lako dobili, a pokazali su ozbiljan kvalitet. Ipak, zna se da mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, bez obzira na to ko nam je s druge strane i koji je rezultat. Želja je pobedimo i da stignemo do trofeja, istorijskog, prvog međunarodnog za nas.

Rukometaši Vojvodine znaju da ih u Stavangeru očekuje paklena atmosfera 5.000 navijača i sjajan rival, tipičan predstavnik skandinavske rukometne škole.

- Ne bi trebalo da sve to utiče na nas i na našu igru, jer smo navikli da nastupamo u paklenoj atmosferi u raznim dvoranama. Znamo da će Nerbo imati ogromnu podršku i vetar u leđa. Međutim, imaćemo i mi naše navijače, oko njih stotinu, čiji ćemo huk sa tribina svakako čuti. Smatram da je najvažnije da smo spremni na sve da prigrlimo pehar pobednika Evrokupa i ostvarimo istorijski uspeh, koji si u klubu toliko očekujemo- ističe Rogan.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije