KRUNA JE NAŠA: Vaterpolisti Novog Beograda veruju da sutra mogu da sa trona skinu Pro Reko

S. K.

02. 06. 2023. u 16:19

VREME je da Pro Reko siđe sa evropskog trona. Vaterpolisti Novog Beograda godinu dana čekaju da se revanširaju italijanskom prvaku za nesrećan poraz u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona. Tog 4. juna su posle penala izgubili od pulena Sandra Sukna (16:17) i nadaju se da će u sutrašnjem (21.00) odlučujućem meču za evropsku krunu Fortuna biti na njihovoj stranu. Očekuju da sa navijačima na otvorenom bazenu SC "11.april" proslave svoju prvu titulu, dok Italijane jure trećuzaredom, ukupno 11.

КРУНА ЈЕ НАША: Ватерполисти Новог Београда верују да сутра могу да са трона скину Про Реко

FOTO: Nebojša Paraušić

- Muški, ekipni rad doveo nas je do finala. Srećni smo i probaćemo da napravimo još jedan korak i popnemo se na krov Evrope. Reko je sjajna ekipa, koja poslednjih godina više nego ikada deluje kao jedan tim. U zrelim su igračkim godinama, tako da je teško igrati protiv njih. Veoma su kvalitetni na svim pozicijama, a mi ćemo tražiti svoju šanse, pružiti maksimum - kaže strateg Novog Beograda Živko Gocić.

Legenda našeg vaterpola se ne opterećuje mogućnošću da uđe u društvo velikana, koji su bili prvaci Evrope kao igrači i kao treneri.

- To je samo dodatni motiv. Ali, sada smo fokusirani na našu igru, ali proučićemo dobro i rivala. Znamo da ćemo igrati protiv ekipe koja igra veoma dobro u odbrani, ali ne smemo da zaboravimo i njihove napadače.Ipak, finalna utakmica je priča za sebe, ne pobeđuje uvek veliki favorit. Finale je finale. Potrudićemo se da iskoristimo eventualne slabe tačke Pro Reka, a i da odigramo ono što najbolje znamo. Utakmica će biti puna naboja i tenzija, kao i u svakom finalu - podvlači Gocić.

Prošlogodišnje finale je bilo spektakularno. Novi Beograd je diktirao ritam,briljirao je Nikola Jakšić sa šest golova, bio nadomak trijumfa, ali je Zalanki u poslednjem napadu doneo peterce, na kojima su se Italijani bolje snašli. Kod "vukova" su tada neprecizni bili Mandić i Jakšić.

- Nadam se da ćemo uspeti da im se revanširamo i da pobedimo. Samo nesmemo da imamo padove kao protiv Barselonete u polufinalu, to ekipa kao Reko ne prašta. Nadam se da ćemo uspeti da uradimo ono što nismo uspeli prošle godine i da osvojimo Ligu šampiona.

Duško Pijetlović ima priliku da peti put u karijeri postane prvak Evrope. Sa Rekom je dva puta bio najbolji, a po jednom sa Partizanom i Crvenom zvezdom:

- Ne smemo da se opuštamo nijednog trenutka, pošto Reko igra sjajno ove godine. Biće teška borba, ali mi igramo kod kuće, nismo lošiji od njih i imamo šanse. Nama želje i volje ne manje, cele godine se spremamo za revanš. Postoji pritisak, tenzija, ali to je normalno. Mislim da će presuditi samo one bazične stvari u vaterpolu. Ko to bude radio kako treba, ko bude koncetrisan ceo meč, ko bude imao više želje - pobediće.

Golman Žoao Pedro i Viktor Rašović smatraju da moraju da uživaju u finalu, kao i da odbranu odigraju što bolje. Strahinja Rašović je srećan što će u finalu odmeriti snage sa Rekom:

- Za nas još nije gotovo. Pro Reko je Pro Reko, sjajne ekipa, veličanstvena, ali to isto važi i za nas. Naša ekipa je saszavljena od vrhunskih igrača i zbog ovakvih utakmica smo ovde. Želja je ogromna, srce veliko i optimista sam.

FOTO M. Vukadinović

Drašović: Bićemo pravi u finalu

- OVAKAV osećaj i atmosferu unutra ekipe nisam osetio do danas. Pozitivan sam i mislim da ćemo u subotu biti pravi. U šali među nama pričamo da moramo da im se osvetimo, to će biti dodatni faktor. Mislim da će iz podsveti da se izvuče: "Ne mogu opet da nas dobiju". Imamo sjajnu podršku, vaterpolo publika voli velike utakmice, sada je prilika. Pozivam sve da dođu i da nas podrže - kaže Radomir Drašović.

RASPORED

PETAK

Za 7. mesto

Jug - Breša - 19.00

Za 5. mesto

Olimpijakos - Ferenvaroš - 21.00

SUBOTA

Za 3. mesto

Barseloneta - Vuljagmeni - 19.00

FINALE

NBG - Pro Reko - 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije