SRBIJA RAZBILA TURSKU: Rukometašice na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo

Novosti online

07. 04. 2023. u 17:32

RUKOMETAŠICE Srbije nalaze se na dobrom putu da izbore plasman na Svetsko prvenstvo, pošto su u prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija pobedile Tursku u gostima sa 24:33 (10:15).

СРБИЈА РАЗБИЛА ТУРСКУ: Рукометашице на корак од пласмана на Светско првенство

RSS

Zasluženo su trijumfovale izabranice Uroša Bregara i došle su na korak od plasmana na najveću smotru. Da bi se tamo našlo potrebno je da pobede u revanšu ili izgube manjom razlikom.

Rival se držao do 27 minuta kada je zaostajao dva razlike - 10:12. Srbija je od tada podigla nivo igre i prednost je konstantno rasla. Naša selekcija je na odmor otišla sa ispostaviće se nedostižnih +5 - 10:15.

Turkinje su na početku drugog dela zaigrale agresivnije, smanjile su prednost, no taj nalet je odbijen i naše rukometašice su opet preuzele kontrolu na parketu.

Srbiju je do pobede predvodila Sanja Radosavljević sa osam golova, nju je pratila Jelena Lavko sa četiri. Na drugoj strani najviše se istakla Asli Iskti sa sedam pogodaka, dok je Neslihan Čaliksan dodala četiri.

Podsetimo, revanš susret je na programu u sredu od 18 sati na Banjici.

Svetsko prvenstvo za rukometašice biće održano u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj, a na programu je od 30. novembra do 17. decembra.

BONUS VIDEO: "TO JE MOGLO DA NAS SKRENE U NEGATIVU!" Trener Zvezde o meču za pamćenje u Subotici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja