SRCE VODILO DO PEHARA: Odbojkašice Uba i igrači Partizana hrabrom igrom osvojili Kup Srbije

S. K.

27. 02. 2023. u 13:32

SVU lepotu odbojke mogli su da vide navijači u prepunoj dvorani u Ubu, ali i gledaoci kraj malih ekrana. Odbojkašice Uba i igrači Partizana u nedelju uveče su na skoro isti način osvojili Kup Srbije.

СРЦЕ ВОДИЛО ДО ПЕХАРА: Одбојкашице Уба и играчи Партизана храбром игром освојили Куп Србије

foto oss

Domaće igračice se protiv Jedinstva iz Stare Pazove nisu predavale ni kada su gubile sa 2:0 u setovima, u trećem sa 18:16, a u četvrtom sa 22:20. Crno-beli su preokrenuli posle vođstva Vojvodina od 2:1. Na kraju su izabranice Marijana Boričića i puleni Bojana Janića dominirali u taj-brejku i slavili sa 3:2.

- Ne bih volela da me je iko čuo posle drugog seta. Posle 0:2 od devojaka sam tražila da se borimo, da u našoj hali utakmice ide mimo nas, da igramo hrabro, angažovano i od tog momenta je počelo nešto da se dešava. Puno utakmica smo protiv njih vodili i izgubili, sada se okrenulo u našu korist. Kada je bilo najvažnije uspele smo da pokažemo da možemo da napravimo preokret. Mnogo mi je drago zbog toga, pokazale su da su najbolje kada je najpotrebnije - ističe strateg Uba Marijana Boričić.

Partizan je još jednom pokazao ove sezone da zna da igra finala sa Vojvodinom. Posle trijumfa u Superkupu (3:0), bio je bolji i u Kupu (3:2). Kapiten Milija Mrdak bio je proglašen za MVP utakmice, u kojoj je njegov tim prigrabio deveti put pehar u istoriji.

- Presudila je koncentracija i želja. Mislim da smo Vojvodina i mi približnog kvaliteta, da je svako opasan na svoj način. Bili smo borbeniji, imali veću želju u presudnim trenucima, pošto peti set igraš u jednom dahu. Trudili se, borili lavovski i zasluženo osvojili Kup - naglašava Mrdak.

Aleksa Batak je sa dva bloka u drugom setu zaustavio nalet Vojvodine i trgao saigrače u nastavku utakmice.

- Želim da pohvalim publiku, jer je napravila izvanrednu atmosferu. Vodila se velika borba, bilo je uspona i padova na utakmici. Mislim da smo u petom setu bili fokusiraniji, bili smo nekako srčaniji i uspeli da to prevagne u našu korist.

ERIĆ: SREĆNA ZBOG DEVOJAKA

- STVARNO je bilo teško, posle 0:2, pada energije u ekipi, koju nisam mogla da prepoznam. Drago mi je da smo se vratili, posle 21 godine ponovo sam osvojila Kup Srbije. Meni je ovo mislim 13. kup u karijeri, drago mi je zbog devojaka kojima je ovo prvi trofej. Neka žive svoj san i neka znaju kako je biti pobednik - ističe Slađana Erić, kapiten Uba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)