"ZAHVALAN SAM, PONOSAN, UZBUĐEN!" Novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije ne može da dođe sebi

Novosti online

27. 12. 2022. u 18:22

Odbojkaški savez Srbije i dosadašnji selektor Danijele Santareli, koji je na kormilu naše nacionalne selekcije osvojio svetsko zlato i bronzu u Ligi nacija 2022, sporazumno su raskinuli saradnju, a novi strateg srpskih heroina ne skriva oduševljenje pozivom iz OSS-a.

ЗАХВАЛАН САМ, ПОНОСАН, УЗБУЂЕН! Нови селектор женске одбојкашке репрезентације Србије не може да дође себи

FOTO: OSS

Podsetimo, Đovani Gvideti, aktuelni trener turskog Vakfibanka iz Istanbula, imenovan je danas za prvog trenera ženske seniorske reprezntacije Srbije.

Ugovorom je predviđeno da italijanski stručnjak ostane na klupi seniorki Srbije do kraja 2024, a našoj javnosti obratio se putem audio-poruke, koju vam "Novosti" prenose u celosti:

- Zdravo svima! Hoću samo da kažem da sam izuzetno počastvovan što me je Odbojkaški savez Srbije kontaktirao oko preuzimanja ženske reprezentacije. A ponosan sam jer ženska reprezentacija Srbije nestvarna odbojkaška ekipa. U pitanju je veoma uspešna grupa sjajnih devojaka, tim sa mnogo talenta i potencijala, koji zna izuzetno dobro da igra. Biće ovo veliki izazov za mene, ali ujedno je i sjajna stvar da sam dobio šansu da treniram ovaj neverovatan kolektiv. Biće mi, takođe, velika čast da kao trener radim u zemlji koja toliko dobro poznaje odbojku, u zemlji koja je osvojila toliko olimpijskih medalja, i to ne samo u odbojci, ali i u njoj. Mnogo je fantastičnih ljudi došlo iz Srbije, tu mislim, naravno, i na odbojku, pa sam veoma zahvalan, ponosan i uzbuđen što ću biti novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije - poručio je Gvideti.

Đovani Gvideti - novi selektor odbojkašica Srbije / FOTO: OSS

Đovani Gvideti - biografija 

Đovani Gvideti je rođen 20. septembra 1972. u Modeni, u Italiji. Trenersku karijeru je počeo 1994. kao drugi trener u Volej Specanu. Od 1997. do 2000. bio je član stručnog štaba ženske seniorske reprezentacije Italije, sa kojom je učestvovao na SP 1998. u Japanu i OI 2000. u Sidneju. Posle jednogodišnje trenerske epizode u SAD, preuzima Vićencu 2001, sa kojom osvaja Superkup Italije.

Trenirao je zatim Ređo Emiliju, Modenu i Kjeri do 2007. Sa Kjerijem je osvojio titulu pobednika Top Tims Kupa, u to vreme drugog po rangu takmičenja CEV.

Od 2008. je trener Vakfibanka sa kojim je do sada osvojio četiri titule na klupskom prvenstvu sveta, pet puta se domogao CEV Lige šampiona, šest puta bio prvak Turske, a osvojio i pet trofeja Kupa Turske i četiri titule pobednika Super kupa te zemlje.

Gvideti je prvi put postao trener jedne reprezentacije 2003, kada je sa Bugarskom zauzeo 7. mesto na prvenstvu Evrope.

Od 2006. do 2015. bio je prvi trener seniorki Nemačke, sa kojima je osvojio bronzu u Gran priju 2009, dva srebra na EP (2011. i 2013.) i zlato (2013.) i srebro (2014.) u Evropskoj ligi.

Tokom 2015. i 2016. bio je trener Holandije i osvojio je srebro na EP 2015. i bronzu u Gran priju 2016.

Đovani Gvideti je od 2017. do pre mesec dana bio selektor Turske. Gvideti je sa Turskom osvojio srebro (2018.) i bronzu (2021.) u Ligi nacija, kao i srebro (2019.) i dve bronzane medalje (2017. i 2021.) na prvenstvima Evrope.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)