POZNATI DOMAĆINI EVROPSKOG PRVENSTVA: Evo koje će zemlje naredne godine ugostiti najbolje odbojkaše Starog kontinenta

Tanjug

22. 09. 2022. u 15:51

EVROPSKO prvenstvo za odbojkaše biće održano od 28. avgusta do 16. septembra naredne godine u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu, saopštila je danas Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

ПОЗНАТИ ДОМАЋИНИ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Ево које ће земље наредне године угостити најбоље одбојкаше Старог континента

FOTO: OSS

Četvrtfinala će biti odigrana u Italiji i Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje biće odigrane na "čizmi".

Na EP će pored država organizatora igrati i Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija. U slučaju da Rusija bude suspendovana, zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

CEV je danas saopštio da će Belgija, Nemačka, Italija i Estonija biti domaćini Evropskog prvenstva za odbojkašice, koje je na programu naredne godine od 15. avgusta do trećeg septembra. Četvrtfinala će biti odigrana u Belgiji i Italiji. Mečevi polufinala i utakmice za medalje biće odigrana u Belgiji.

Na EP za odbojkašice će osim domaćina igrati još Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, BiH, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan. Ako Rusija bude suspendovana zameniće je Izrael na osnovu CEV rang-liste.

Odluka o učešću Rusije, koja je suspendovana zbog rata u Ukrajini, biće doneta 31. oktobra.

Žreb za oba EP biće održan 16. novembra u Napulju, a 24 reprezentacije biće podeljene u četiri grupe sa po šest selekcija. Plasman u osminu finala izboriće po četiri ekipe iz svake grupe.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni