"OVAJ SPORAZUM JE NASTAVAK OBOSTRANOG UVAŽVANJA": Bokseri Srbije idu u Dubai na pripreme i meč

Novosti online

09. 09. 2022. u 18:51

BOKSERSKI savezi Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije potpisali su sporazum o saradnji, u cilju razmene iskustava i kampova i učešća na turnirima.

ОВАЈ СПОРАЗУМ ЈЕ НАСТАВАК ОБОСТРАНОГ УВАЖВАЊА: Боксери Србије иду у Дубаи на припреме и меч

FOTO: BSS

Nije bilo teško doći do ovog izuzetno znajačnog partnerstva koji će doneti za oba saveza kvalitet i prosperitet plemenite veštine jer je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić već utabao stazu prijateljstva sa predsednikom UAE Šeikom Mohamedom Bin Zajedom.

Obim partnerstva u narednom periodu biće proširen na svim nivoima, a ovaj istorijski bokserski sporazum ove dve zemlje potpisali su predsednici boks federacija Anas Al Otaibe i Nenad Borovčanin.

Srpski boks ima ogromno iskustvo u ovom sportu, UAE imaju najsavremenije infrastrukture, ambijent koji omogućava treninge na otvorenom tokom cele godine, Boks ekspanzija u UAE je krenula u poslednjih dve godine kada su u ovoj zemlji organizovani mečevi najboljih boksera današnjice, boks je u Srbiji oduvek bio posebna veština koja se voli i neguje, oličenje čojstva i hrabrosti.

Reprezentacija UAE sredinom novembra putuje u Srbiju na dvonedeljni trening kamp, a zatim će gostoprimstvo uzvratiti Emiračani bokserima Srbije.

- UAE i Srbija su zemlje prijateljske i ovaj sporazum je nastavak jednog velikog i kvalitetnog obostranog uvažavanja i poštovanja. Sporazum koji smo potpisali služi da se podigne nivo boksera u obe zemlje kroz zajedničke pripremne, kampove za boksere dve zemlje, učešće reprezentacija UAE i Srbije na međunarodnim turnirima u organizaciji svakog od njih i razmene iskustava na svim nivoima. Krećemo sa kampovima najpre kod nas gde ćemo ugostiti reprezentatice UAE, a zatim će naši bokseri put Dubaija, gde će u narednom periodu biti održan veliki turnir na kome će učestvovaće obe ekipe.  Radiće se i na kursevima usavršavanja za sudije i trenere. Očekujemo plodonosne rezultate i još veće i jače prijateljstvo sa Emiračanima koji su veliki ljubitelji sporta, koji mnogo ulažu i sport i znaju koliki je značaj sporta u današnjoj civilizaciji – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Plemenite veštine u Srbiji i UAE odlučile su da zajedničkim snagama odujre ka masovnosti, kvalitetu, budućnosti koji ima zlatni sjaj.

BONUS VIDEO: JURIŠ NA ZLATO U ARENI: Rvači Srbije bruse formu u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!