JOKIĆ NA RAFTINGU, MESI NA IBICI, LEBRON IGRAO AMATERSKU LIGU: Kako pojedine sportske zvezde pune baerije pred početak nove sezone (FOTO)

Novosti online

28. 07. 2022. u 20:00

I ZVEZDE imaju dušu i pravo na predah.

ЈОКИЋ НА РАФТИНГУ,  МЕСИ НА ИБИЦИ, ЛЕБРОН ИГРАО АМАТЕРСКУ ЛИГУ: Како поједине спортске звезде пуне баерије пред почетак нове сезоне (ФОТО)

FOTO: Novosti

Letnji meseci uvek su rezervisani za sezonu godišnjih odmora, a toj ustaljenoj praksi nisu se protivili ni najveći globalni sportski asovi. Naravno, svako na svoj način je iskoristio ono malo slobodnih dana za "punjenje baterija" pred novu izazovnu takmičarsku godinu koja počinje od jeseni. 

Oni nama najbliži i najdraži - Novak Đoković i Nikola Jokić opredelili su se za vodene aktivnosti. Jedan od najboljih tenisera svih vremena je posle osvajanja sedmog Vimbldona otišao na jedan duži odmor zbog zabrane učešća na američkoj turneji usled nevakcinacije.

Prvo je ponovo na nekoliko dana posetio bosanske piramide u Visokom, gde je i otvorio teniske terene, da bi se kasnije uputio u Bokokotorski zaliv. Pored uživanja na morskom vazduhu i vrelom suncu, Đoković se oprobao i u "foil surfingu" - novokomponovanom sportu u kojem je cilj balansirati na dasci koja plovi po vodi. Za razliku od surfinga, dasku pokreće propeler, a smer kretanja upravlja se džojstikom.

Za razliku od Novaka, Jokić je odabrao reku Taru gde je zajedno sa braćom nekoliko dana proveo na raftingu. Dvostruki MVP NBA lige se takođe okušao u adrenalinskoj disciplini, a pored toga vreme pred početak reprezentativnih priprema za septembarski Evrobasket iskoristio je u onome što najviše voli - timarenju svojih konja i poseti mnogobrojnim hipodromima širom Starog kontinenta.

Fudbalski majstori su se opredelili za mirnije letovanje. Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su pikirali identičnu destinaciju - špansku Ibicu samo što je Portugalac tamo otputovao sa decom i devojkom gde se oprobao i u pecanju, dok je Mesi u prirodnim lepotama uživao zajedno sa svojim nekadašnjim saigračima Luisom Suarezom i Seskom Fabregasom i njihovim lepšim polovinama.

Da se nisu svi odlučili za "pivske stomake" pokazuje primer Lebrona Džejmsa. Košarkaš LA Lejkersa i u svojoj 37. godini trenira kao da ima 20 manje. Petostruki NBA šampion letnje mesece provodi u teretani ili na terenu pošto je prethodnih nedelja zajedno sa Čikagovim superstarom Demarom Derozenom učestvovao u amaterskoj "Dru ligi" koja svakog leta u Los Anđelesu okuplja aktivne NBA igrače i košarkaške zaljubljenike sa uličnih terena.

Za kraj izdvajamo još i neobični slučaj Aleksandra Lakazeta. Novi-stari napadač francuskog Liona je loše započeo povratnički mandat pošto su ga tokom timskog "ribildinga" za vreme "pejntbola" izujedale ose od čega je nekoliko dana morao da se oporavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri