"ONI OSLOBAĐAJU SVOJ NAROD": Amerikanac koji sebe smatra Rusom ne želi da napusti zemlju i bavi se humanitarnim radom (VIDEO)

Novosti online

18. 07. 2022. u 10:32

AMERIČKI MMA borac sa ruskim pasošem Džef Monson rekao je novinarima da sebe smatra Rusom i da ne želi da napusti Rusiju, prenosi "REN TV".

ОНИ ОСЛОБАЂАЈУ СВОЈ НАРОД: Американац који себе сматра Русом не жели да напусти земљу и бави се хуманитарним радом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube/ That's why MMA!

On je za televiziju iz Sankt Peterburga izjavio da je njegov život sada vezan isključivo za površinski najveću zemlju na svetu.

 - Moj život je u Rusiji. Ovde imam ženu i decu. Ovde imam sportske škole, a planiram da otvorim još besplatnih škola u ovoj zemlji. Ovo je sada moj posao. Radim sa vladom, pomažem ljudima koji su izgubili svoje domove, pomažem deci - izjavio Monson.

Borac je naglasio da ne planira da se vraća u Ameriku, pošto je navikao na Rusiju i već sebe smatra Rusom.

Monson je govorio i o svojim budućim planovima. Prema njegovim rečima, otvoriće sto besplatnih sportskih škola. Projekat će početi u Baškiriji, zatim će se mreža obrazovnih institucija proširiti širom zemlje.

Sportista je priznao da se za rusku istoriju zainteresovao još u detinjstvu. Rado je čitao o Oktobarskoj revoluciji i Velikom otadžbinskom ratu, a u javnosti često ističe svoju ljubav prema komunizmu.


Osim toga, rekao je da mu se jako sviđaju Rusi po mentalitetu i što ih više upoznaje, to se više "zaljubljuje" u njih.

Podsetimo, Džef Monson je 2016. godine postao državljanin Luganske Narodne Republike, a u maju 2018. predsednik Vladimir Putin mu je dodelio rusko državljanstvo. Za ovaj potez iz Kremlja su rekli da je motivisan Monsonovom sportskom slavom.

MMA borac je poznat kao veliki kritičar američke spoljne politike, a oglasio se i neposredno nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, kada je izjavio da Kijev već osam godina ubija civile u Donbasu.
 

- Da li ste znali da ovaj rat u Ukrajini traje od 2014. godine - već osam godina? U Americi se širi priča da je Rusija bez razloga napala Ukrajinu i započela ovaj rat pre par meseci, ali zapravo ovaj rat traje već osam godina. Možda se to što je Ukrajina svakodnevno gađala civile ubijajući hiljade ljudi nije smatralo ratom, zato što je Amerika bila saučesnik - rekao je Monson.

On je potom dodao i da se ruska vojska trenutno nalazi u oslobodilačkoj misiji, braneći svoj narod.


- Bio sam u Donbasu desetak puta od 2016. godine i svaki put sam video kako ujutru lete mine i padaju na civilne objekte. O tome nećete čuti u medijima, a ruska armija se trenutno nalazi u tim regionima, u Donjecku i Lugansku. Ona oslobađa ove ljude od Ukrajine - nedavno je izjavio Monson.
 


Amerikanac sa ruskim pasošem ima 60 pobeda i 26 poraza u MMA ringu. On se nije borio još od 2016. godine, a iako ima 51 godinu želi da se vrati u "oktagon", što će se desiti  5. avgusta, protiv Vjačeslava Dacika.

BONUS VIDEO: Snimci iz Luganska


 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IDILA U AUSTRIJSKOM SELU: Vidite gde su Ana i Švajni kupili kuću - žele da vaspitaju decu u duhu tradicije (VIDEO)