STRAHINJA RAŠOVIĆ ŽALI ZA MEDALJOM NA SP: Velika škola za "delfine"

S. KRSTOVIĆ

04. 07. 2022. u 22:35

PETO mesto na svetu vaterpolisti nikad nisu doživljavali kao uspeh.

СТРАХИЊА РАШОВИЋ ЖАЛИ ЗА МЕДАЉОМ НА СП: Велика школа за делфине

Foto: AP

"Delfini" su se vratili iz Budimpešte, s uverenjem da su na SP mogli daleko bolje da prođu, da se možda nađu i na pobedničkom postolju. Ali,slaba partija u četvrtfinalu protiv Hrvatske (12:14) ugasila je njihove snove i u isto vreme opomenula pred naredna velika takmičenja.


- Medalja nam je bila tako blizu, ali u isto vreme i tako daleko. Mislim da možda nismo bili spremni da odigramo četvrtfinale kako znamo, nekako smo bili pod pritiskom, ne znam ni je zašto. Bili smo u grču, a imali smo kvalitet da se borimo za medalju. Nažalost, potrefi se takav loš dan kao u četvrtfinalu, gde mislim da smo sami sebe pobedili - ističe za "Novosti" Strahinja Rašović, koji je izabran u idealnu postavu prvenstva.

Pada u oči da je vaterpolo tim Srbije, čije je zvanično osiguranje UNIQA, na poslednja četiri velika takmičenja čak tri puta pao u četvrtfinalu. Jedino je pregrmeo najtežu utakmicu na Olimpijskim igrama, gde je osvojio zlato.

- Moguće je da nije presudio naš kvalitet ili sprema, već možda mentalni problem u glavi. Verujem da će se to promeniti od narednog takmičenja i da ćemo prekinuti niz ispadanja u četvrtfinalu - naglašava Rašović.

"Delfini" su se sve vreme mučili na šampionatu, dugo su tražili svoju igru...

- Nismo delovali kao na finalu evropskih kvalifikacija Svetske lige u Podgorici. U glavnom gradu Crne Gore pobedili smo sve osvajače medalja na SP, zlatnu Španiju, srebrnu Italiju i bronzanu Grčku. Zato mi je veoma krivo što nismo bili onakvi kao u Podgorici. Da smo igrali kao u gradu na Morači, bili bismo najbolji u Budimpešti. Nameću se brojne dileme: da li je to što smo prvi put igrali u ovom sastavu na SP pa je uzelo maha, da li smo bili malo više opterećeni... Igrali smo i dobro i lošije, tražili smo se ceo turnir. Gledaću na ovo SP kao da je bila velika škola za ovaj tim, sada imamo dva meseca šansu da to ispravimo na EP u Splitu. Nadam se da ćemo ovo takmičenje dobro upamtiti i znaćemo šta nas čeka na sledećem - smatra Rašović.

Priznaje Rašović da su sami sebi nametnuli veliki pritisak, da su želeli da se dokažu i da su možda zbog toga izgoreli. A primećuje i da je konkurencija ujednačenija.

- Poslednjih godina u vrhu smo mi, Grci, Italijani, Španci, Mađari, a od vanevropskih Amerikanci, koji su na ovom SP odskočili i pokazali da mogu svima da pariraju. Ekipe su nekako približne snage i zato je četvrtfinale neizvesno, jer može svako svakog da pobedi - zaključuje Rašović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije