"BIO SAM SPREMAN DA GA UBIJEM": Sramna izjava ukrajinskog plivača upućena ruskom kolegi

Novosti online

23. 06. 2022. u 18:25

UKRAJINSKI plivač Mihail Romančuk je nekada bio prijatelj sa ruskim kolegom Jevgenijem Rilovim, međutim sportista kaže da je bio "spreman da ubije" svog bivšeg druga nakon što je Rus prisustvovao mitingu na kom je govorio predsednik Vladimir Putin.

БИО САМ СПРЕМАН ДА ГА УБИЈЕМ: Срамна изјава украјинског пливача упућена руском колеги

EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Postoji čitav niz sankcija koje su sprovedene protiv Rusije u svim sferama života, uključujući i sport. Kazne protiv njihovih sportista bile su uobičajena tema brojnih sportskih upravnih tela, uključujući FIFA, UEFA, FIA, šefove Vimbldona...

Plivač Romančuk u potpunosti stoji iza sportskih sankcija. Njegov odnos sa ruskim kolegom Rilovom bio je više nego prijateljski jer su bili saigrači u okvoru Međunarodne plivačke lige. Međutim, Rilovu je zabranjeno da se takmiči na međunarodnim događajima, nakon što je prikazan na mitingu u Moskvi sa simbolom "Z", koji je poznat kao obeležje ruske specijalne vojne operacije.


Uprkos tome što su sebe jednom opisali kao "braću po sportu", Romančuk kaže da je bio spreman da ubije bivšeg prijatelja, navodi britanski "Miror".




- Ako mi neko kaže da sport nije politika, ja ću im reći da je sport najveća sfera politike. Ispravna je odluka da Rusi ne budu prisutni na takmičenjima , jer da vidim neke od ruskih momaka ne znam kako bih reagovao prema njima. Možda bih bio agresivan. Naročito kada se Rilov pojavio na mitingu Putina u Moskvi u martu. Bio sam spreman da ga ubijem. Bili smo prijatelji ranije, ali sve se promenilo - izjavio je ukrajinski plivač.

BONUS VIDEO: Ko je Dmitrij Bivol, Rus koji je šokirao svet?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu