"O TOME MOŽE DA SE SNIMI DOKUMENTARAC": Trener veslača Partizana koji su pokorili Evropu nezadovoljan podrškom Saveza

Novosti online

25. 05. 2022. u 15:47

VELIKI uspeh mladih veslača. Na Evropskom juniorskom prvenstvu u italijanskom Varezeu do zlatne medalje došli su momci iz veslačkog kluba Partizan Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija. Sve to patronatom njihovog trenera Gorana Todorovića. Sve ovo još više dobija na značaju ako se zna da je izostala prava podrška Saveza.

О ТОМЕ МОЖЕ ДА СЕ СНИМИ ДОКУМЕНТАРАЦ: Тренер веслача Партизана који су покорили Европу незадовољан подршком Савеза

FOTO: Privatna arhiva

Konkurencija je bila paklena, ali mladu momci su se sa tim izborili i ostvarili veliki rezultat.

- Mnogo znači uspeh, imajući u vidu da je konkurencija bila paklena. Čak četiri ekipe su veslale i imale rezultate blizu svetskog rekorda. Znali smo da imamo kvalitet. Momci su na treningu veslali 6,40 minuta da imaju u sebi snage da izveslaju još bolje vreme, što su i pokazali - istakao je Todorović.

Ipak, put do odličja nije bio lak jer su imali razne prepreke.

- O tome može da se snimi dokumentarac. Nismo imali podršku, jedino od matičnog kluba Partizana, dopustili su nam da treniramo sa seniorima Jovanom Arsić, Martinom Mačkovićem i Aleksandrom Beđikom i njihovim trenerom. Tražili smo od Veslačkog saveza Srbije da nam plate hotel u Beogradu, kako bismo se kvalitetno spremili, jer Dedić živi daleko i morao bi da stalno putuje na treninge po sat i po vremena. Na našu molbu dobili smo negativan odgovor, a ja sam znao koliko vredimo, smestio sam momke u svoju kuću na dve nedelje, spremao obroke. Partizan mi je pomogao da finasijski to izdržim. Sve to je učinilo ovaj uspeh još vrednijim. Na dodelu medalja sam izašao u majici Partizana, jer od Saveza nisam dobio opremu - kaže Todorović.

FOTO: Privatna arhiva

Traži i veću podršku od resornog ministarstva.

- Hoću da uputim apel Ministarstvu omladine i sporta, koje izdvaja velika sredstva i novac za razvoj mladih. Takođe i Vanji Udovičiću, koji je isto tako bio vrhunski sportista i postigao uspehe o kojima svaki sportista sanja. Da se ubuduće ne desi da momci nemaju pripreme, jer to nije pravi put za mlade momke - rekao je Todorović.

Sada su na redu novi izazovi i Svetsko prvenstvo u Italiji u julu.

- Već od sledeće nedelje momci će biti ponovo u čamcu. Preostaje nam osam nedelja do SP. Cilj je da spustimo rezultat za dve-tri sekunde. Imali smo problema sa zdravljem u pripremama za EP, pogotovo u martu, isto tako želimo da to sada izbegnemo. Sada smo "otvorili karte", svi znaju ko smo. Rumuni i Italijani su bili favoriti na EP pa smo iznenadili, verujem u momke - zaključio je Todorović.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde na ulicama Beograda slavili titulu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)