OSMA „TRKA UZ STEPENICE“ U VRŠCU: Fizički najzahtevnija trka u Srbiji 29. maja

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 05. 2022. u 14:03

JEDNA od fizički najzahtevnijih, ali i najlepših trka u Srbiji – vršačka „Trka uz stepenice“, ove godine će se održati u nedelju, 29. maja.

ОСМА „ТРКА УЗ СТЕПЕНИЦЕ“ У ВРШЦУ: Физички најзахтевнија трка у Србији 29. маја

J.J.Baljak

Start je, kao i svih prethodnih sedam puta, kod gornjeg parkinga Centra „Milenijum“, a cilj kod crkve Svetog križa na bregu, odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na ceo Vršac.

-Staza je dugačka 750 metara, visinska razlika koja se prelazi je 133 metra, uz konstantan uspon od 18 posto, i ima ukupno 430 stepenika. Pojedini delovi staze su bez stepenika, ali jednako zahtevni za trčanje – kažu u Vršačkom atletskom klubu 1926, koji trku organizuje osmi put.

Start ženske trke je u 10.30, muške u 11 časova, a tzv. Šetnja zadovoljstva, u kojoj mogu da učestvuju zainteresovani građani svih uzrasta, počeće u 11.15 časova.

Organizatori su obezbedili diplome, medalje, pehare i vaučere sponzora za prva tri takmičara u apsolutnom plasmanu, u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Takođe, posebne nagrade dobiće i pobednici trka koji budu postavili novi rekord staze. U muškoj kategoriji rekord je četiri minuta, jedna sekunda i 83 stotinke, a u ženskoj pet minuta, 11 sekundi i 48 stotinki.

Prijave za učešće u 8. „Trci uz stepenice“ obavljaju se na sajtu trka.rs do 22. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!