MISTERIJA SMRTI HRVATSKOG RUKOMETAŠA: Premijer i ministar hteli da zataškaju ubistvo

Novosti online

12. 04. 2022. u 12:14

BRUTALNO premlaćivanje i ubistvo u Skoplju hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27), koji bi danas trebalo da bude sahranjen u rodnom Đakovu, od još uvek otvorenog slučaja poprima sve više razmere političkog obračuna na makedonskoj političkoj sceni, prenosi Jutarnji.hr.

МИСТЕРИЈА СМРТИ ХРВАТСКОГ РУКОМЕТАША: Премијер и министар хтели да заташкају убиство

Foto: Fejsbuk

U ponedeljak se pojavio snimak u trajanju od 80 sekundi na kojem se vidi brutalno premlaćivanje Denisa Tota, u čemu prednjači muškarac navodno identifikovan kao osuđeni makedonski diler Angel Georgievski za kojim policija još uvek traga. Neko ko je postavio snimak naslovio ga je "Ubistvo koje MUP i Kovačevski pokušavaju zataškati", aludirajući time na makedonskog premijera Dimitra Kovačevskog i ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog.

Sumnjive okolnosti oko smrti mladog hrvatskog rukometaša, odnosno službenih izjava o ovoj tragediji koje su prethodile rezultatima obdukcije i koje bude sumnju u zataškavanje slučaja, postale su i tema političkih obračuna u S. Makedoniji. Opozicioni VMRO-DPMNE tako je prozvao i optužio vladajuće, odnosno makedonski MUP, te ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog da su pokušali da prikriju Denisovo ubistvo.

Opozicioni lider Hristijan Mickoski, nakon što je objavljena fotografija osumnjičenog Angela Georgijevskog, oglasio se da se ubistvo Denisa Tota ne bi trebalo politizovati i da će MUP da razjasni ko je kontinuirano celi slučaj gurao pod tepih, ali je naglasio da treba da odgovaraju i oni koji skrivaju počinitelja zločina.

- Naše informacije pokazuju da postoji najmanje desetak svedoka ubistva – rekao je Mile Lefkov, poslanik VMRO-DPMNE, dodavši kako je prema njihovim saznanjima u neposrednoj blizini bila policija koja nije prijavila ubistvo, već prirodnu smrt mladića.

Foto: Printskrin

 

- Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog tim veća, jer su njegove ekipe bile prisutne na terenu. Umesto da spreči, ili barem odmah rasvetli slučaj, MUP je pustio ubicu da pobegne. Spasovski skriva istinu o ubistvu, ako do kraja dana ne izađe i ne kaže istinu, jasno je da se skriva. Zahtevamo odgovore i odgovornost - poručio je u ponedeljak Lefkov.

Ubrzo se oglasilo i skopsko tužilaštvo koje je saopštilo kako zasad nema indicija da je neko prikrivao ubistvo Denisa Tota.

Na sahranu Denisa Tota danas u 15 sati na Gradskom groblju u Đakovu doći će, kako je najavljeno, igrači i čelnici skopskog Rukometnog kluba Butel za koji je hrvatski rukometaš igrao.

BONUS VIDEO - Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona