REPRIZA FINALA! Vaterpolisti Novog Beograda dočekuju Jadran u Ligi šampiona

S. R.

08. 04. 2022. u 09:30

SA trofejom u džepu okreću se evropskim obavezama. Vaterpolisti Novog Beograda igraće danas (18.45), na bazenu "11. april", 12. kolo Lige šampiona protiv Jadrana iz Splita, u svojevrsnoj reprizi finala regionalne lige, u kojem su osvojili prvi, istorisjki pehar, prošle nedelje.

РЕПРИЗА ФИНАЛА! Ватерполисти Новог Београда дочекују Јадран у Лиги шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Istovremeno, Crvena zvezda dočekuje u svom domu (20.00) jedan od najboljih timova u Evropi, italijanski Pro Reko.

- Ova utakmica dolazi u nezgodan trenutak i za nas i za ekipu Jadrana, koja je morala da se vrati u Split i ponovo doputuje u Beograd. Sa druge strane, mi smo malo opušteniji, pošto smo osvojili prvi trofej, čime smo skinuli veliki pritisak i teret sa leđa. Ove nedelje smo malo i slavili, svakako ćemo pružiti maksimum i potrudiću se da rasteretim ekupu bilo kakvih pritisaka u ovom trenutku. Još treba da stasavamo kao tim, ako momci nastave ovako da izgaraju to će biti dovoljno da u završetku sezone pokažemo pravo lice - poručio je trener "vukova" Igor Milanović.

Pozitivan skor sa Splićanima i tri pobede u isto toliko susreta nikome iz Novog Beograda ne daju pravo na opuštanje.

- Jadran ne smemo da potcenimo, iako imamo dobar bilans sa njima. Glave su nam se ohladile posle osvajanja titule i nadam se da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije. Imali smo turbuletnu sezonu u LŠ i želimo da pred samu završnicu uđemo sigurnije i ostvarimo sve pobede do kraja, bićemo motivisani - zaključio je Radomir Drašović, čiji je klub, kao organizator, siguran učesnik Fajnal-ejta Lige šampiona (2-4. jun).

Grupa A

PAROVI 12. kola grupe A, petak: Novi Beograd - Jadran ST 18.45. Subota: Barseloneta - Dinamo T. 12.30, Olimpijakos - Ferencvaroš 18.15, Breša - Radnički 19.00.

TABELA: Breša 26, Barseloneta 20, Novi Beograd 20, Olimpijakos 19, Ferencvaroš 19, Radnički 13, Jadran ST 9, Dinamo T. 0 bodova.

Grupa B

PAROVI 12. kola grupe B, petak: Jug - Špandau 19.00, Marselj - Steaua 19.00, OSC - Hanover 19.30, C. zvezda - Pro Reko 20.00.

TABELA: Pro Reko 30, Marselj 30, Jug 24, Hanover 14, OSC 13, Špandau 10, Steaua 4, C. zvezda 4.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri