SENZACIJA NA SP U BEOGRADU: Amerikanci bez finala u štafeti 4x400, Heris "došetao" do osmog mesta u polufinalu

Novosti online

20. 03. 2022. u 12:30

AMERIČKA muška štafeta 4x400 metara na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu nije uspela da se plasira u finale pošto je zauzela drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi.

СЕНЗАЦИЈА НА СП У БЕОГРАДУ: Американци без финала у штафети 4x400, Херис дошетао до осмог места у полуфиналу

Foto AP

Amerikanci su bili na putu da osvoje prvo mesto u grupi i time direktan plasman u finale, ali su na kraju ostali i bez jednog od tri mesta po rezultatu, a za sve je kriva povreda Ajzee Herisa zbog koje je poslednjih 150 metara praktično prehodao.

Do tog momenta smenjivali su se u vođstvu Belgija i SAD, ali posle toga nije više bilo dileme ko će direktno u finale. Heris je na kraju nadljudskim naporima uspeo da sačuva drugo mesto, ali u finale idu samo pobednici grupa i tri najbolje po rezultatu, a Amerikanci su na kraju završili sa osmim vremenom.

Zanimljivo je da će svih šest štafeta u finalu biti evropske. Pored Belgije, bronzane iz Birnmingema, plasman su osigurali i branioci titule Poljaci, Španci, Česi, Holanđani i štafeta Velike Britanije. Brži od Amerikanaca bili su i Irci koji su u vremenu nacionalnog rekorda zauzeli drugo mesto u svojoj grupi, sedmim rezultatom ukupno.

Finale je na programu večeras od 19.40, 15 minuta pre ženskih štafeta kojim se SP u Beogradu zatvara. U međuvremenu - dve poslastice: Ivana Vuleta Španović brani titulu iz Birmingema od 17.37, a Armand Duplantis vraća se na "mesto zločina" gde je pre dve nedelje oborio svetski rekord.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)