POZNAT RASPORED SRPSKIH ODBOJKAŠKIH SELEKCIJA: Evo gde i kada ćemo gledati naše u Ligi nacija

Novosti online

23. 02. 2022. u 18:32

ODBOJKAŠEKE reprezentacije Srbije saznale su raspored u ovofodišnjoj Ligi nacija.

ПОЗНАТ РАСПОРЕД СРПСКИХ ОДБОЈКАШКИХ СЕЛЕКЦИЈА: Ево где и када ћемо гледати наше у Лиги нација

Foto: Privatna arhiva

Muška reprezentacija igraće u Otavi, Sofiji i Kemerovu, a ženska u Ankari, Braziliji i Kalgariju, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.

Momci će prve nedelje takmičenja, od 7. do 12. juna igrati u glavnom gradu Kanade protiv Bugarske, Francuske, Argentine i Nemačke. U Otavi će igrati još Kanada, Poljska i Italija.

Druga sedmica na programu je od 21. do 26. juna, a Srbija će u Sofiji igrati protiv SAD, Brazila, Kanade i Australije. U Sofiji će igrati i Bugarska, Poljska i Iran.

Srbija će u sklopu treće sedmice, od 5. do 10. jula, igrati u Kemerovu sa Slovenijom, Iranom, Italijom i Rusijom. U Kemerovu će igrati i Poljska, Holandija i Bugarska.

Na Finalnom turniru, od 20. do 24. jula, igraće osam reprezentacija, a organizator će biti naknadno poznat.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje traje od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak i vicešampion Evrope će tokom prve sedmice takmičenja, od 31. maja do 5. juna, u Ankari igrati protiv Belgije, Tajlanda, Rusije i Holandije. U Ankari će igrati i Turska, Italija i Kina.

Druga sedmica na programu je od 14. do 19. juna, a Srbija će u Braziliji igrati protiv Italije, Južne Koreje, Turske i Brazila. U Braziliji će igrati i Nemačka, Dominikanska Republika i Holandija.

Srpski tim će u sklopu treće sedmice, od 28. juna do 3. jula igrati u Kalgariju protiv Nemačke, SAD, Kanade i Japana. U Kalgariju će još igrati Holandija, Belgija i Turska.

Kao i kod muškaraca, na Finalnom turniru, od 13. do 17. jula, igraće osam reprezentacija a organizator će biti naknadno poznat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave