MARKO JEVTOVIĆ POSLE ČETIRI GODINE ZAIGRAO PRED GROBARIMA: "Bilo je emotivno, lepa atmosfera i energija za trofeje"

M. BLAŽIĆ

22. 02. 2022. u 09:03

ČETIRI godine su prošle od poslednje role Marka Jevtovića (28) na stadionu u Humskoj, do nedeljne u duelu sa Radničkim iz Kragujevca (2:0).

МАРКО ЈЕВТОВИЋ ПОСЛЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗАИГРАО ПРЕД ГРОБАРИМА: Било је емотивно, лепа атмосфера и енергија за трофеје

FOTO: M. Vukadinović

Poput prethodne odlično odrađene epizode u drugom poluvremenu okršaja sa Spartom u Pragu, visoki vezista je i u duelu sa "fenjerašem" Superlige autoritativno držao pod kontrolom situaciju na sredini terena, kako u fazi kvarenja igre, tako i u začecima napada crno-belih.

- Imam osećaj kao da nikad nisam ni odlazio. Mnoge su stvari ostale iste. Neki igrači, koji su bili kada sam i ja prethodno bio, su takođe ponovo tu, tako da mi je lako da se uklopim. Stručni štab mi je jasno rekao koji su zahtevi i šta se od mene očekuje - priča Jevtović o drugom debiju u crno-belom dresu.

Pobedu nad poslednjeplasiranim Kragujevčanima ukrasio je i lep ambijent, pošto se na tribinama našlo skoro 7.000 pristalica.

- Lepa je atmosfera, dobra energija je i unutar i oko tima. Mnogo nam znači podrška. Do skoro sam isto bio navijač, davao sam podršku. Pridružio sam se sad u januaru, momci imaju fenomenalnu polusezonu iza sebe, ali to je samo prvo poluvreme. Najbitnije da u maju budemo srećni i zadovoljni sezonom.

Prolećni start je praktično idealan zbog maksimalnog učinka, ali i zbog činjenice da se mreža nije zatresla tokom 270 minuta.

- Imamo tri pobede iz tri utakmice. Prija mi povratak na naš stadion, bilo je emotivno za mene. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, jer imamo dve, verovatno i najvažnije utakmice pred nama.

Već za dva dana sledi revanš meč baraža za osminu finala Lige konferencije protiv praške Sparte u Beogradu.

- Evropa je nama svima uvek velika motivacija, i zbog rejtinga našeg fudbala i kluba, i izuzetno je važno da ostavimo dobar utisak - završio je Jevtović.

Drugi zadnji vezni iz Stanojevićevog tima, Miloš Jojić, je najpre propustio idealnu priliku da duplira prednost crno-belih, ali je to nešto kasnije učinio iz teže pozicije.

- Kod te prve šanse sam već video loptu u golu i kada je tako, obično se desi promašaj. Srećom drugu sam iskoristio. Sada puni samopouzdanja dočekujemo revanš sa Spartom - ističe Jojić.

- Moram da pohvalim navijače koji su bili sjajni i ne sumnjam da će nam i u četvrtak dati dodatnu snagu. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo duel sa Česima jer su sposobni da naprave problem ukoliko pristup ne bude najbolji. Ne sumnjam da ćemo biti pravi, verujem u prolaz - zaključio je Jojić.

PANTIĆ OPERISAN U LIONU

MALEROZNI vezista Partizana Danilo Pantić uspešno je operisan juče na klinici "Žan Mermo" u Lionu. Hirurški zahvat je uradio doktor Bertran Soneri-Kote i sada predstoji dug period oporavka, a prema nekim opštim prognozama povratak na teren se očekuje sredinom septembra.

JEDNA ULAZNICA - TRI MEČA

POSLE besplatnog ulaza na prvenstveni meč protiv Radničkog iz Kragujevca, u Humskoj su pripremili novo iznenađenje za navijače. Svi koji kupe ulaznicu za susret Lige konferencija sa Spartom, imaće priliku da besplatno uđu na crno-belo zdanje u dva naredna ligaška duela u Beogradu - protiv Mladosti i Napretka.

BONUS VIDEO - Grobari u Pragu 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave