SAVIĆ VRATIO VERU: Vaterpolisti Zvezde gostuju Jugu u okviru 10. kola Lige šampiona

Novosti online

22. 02. 2022. u 08:00

DEJAN Savić se posle četiri godine vratio na klupu Crvene zvezde i veoma motivisao svoje vaterpoliste.

САВИЋ ВРАТИО ВЕРУ: Ватерполисти Звезде гостују Југу у оквиру 10. кола Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli, posle pobede u Superligi Srbije nad Novim Beogradom, sa mnogo samopouzdanja danas (19.00) u Dubrovniku, u 10. kolu grupe B Lige šampiona, izlaze na megdan favorizovanom Jugu. Druga naša dva predstavnika u eliti, Novi Beograd i Radnički, igraju sutra u grupi A. Kragujevčani su gosti Dinama iz Tbilisija, a "vukovi" Breše.

Zvezdaši su u ovoj sezoni već dva puta odmerili snage sa "gosparima" i oba meča u Beogradu izgubili. Prvi (13:19) pod komandom Aleksandra Filipovića u Ligi šampiona, a drugi (12:17), pod vođstvom Mirka Vičevića na turniru Regionalne lige. Nadaju se da će se trećim strategom, najboljim svetskim trenerom Savićem, imati više sreće.

- Pokazali smo u prethodne dve utakmice da možemo da im pariramo. Kvalitetni su, favoriti, igraju u svom "Gružu", ali i mi smo u uzlaznoj putanji. Željni smo nadigravanja, hoćemo da pružimo maksimum i da nastavimo u ritmu kao protiv Novog Beograda - ističe Gavril Subotić.

Kada se pogleda tabela grupe A, Beograđani su autsajderi. Ali igrači se, pogotovo od kada je sa njima Dejan Savić, tako ne osećaju i žele da poprave utisak u eliti.

- Veoma smo motivisani, hoćemo da se dokazujemo. Prednost jeste na njihovoj strani, ali mi nemamo šta da izgubimo. Igramo za nas, za klub, jer ne pomišljamo da se predamo. Tačno je da smo izgubili svaku šansu za odlazak na F8, ali to ne znači da ćemo protiv bilo koje ekipe istaći belu zastavu. Naprotiv, mnogi će se uveriti u našu snagu - naglašava Subotić. 

LIGA ŠAMPIONA

GRUPA A

PAROVI 10. kola grupe A, sreda: Dinamo Tbilisi - Radnički (16.00), Breša - Novi Beograd (20.30), Ferencvaroš - Barseloneta (19.00), Jadran ST - Olimpijakos (19.00).

TABELA: Breša 23, Novi Beograd 17, Ferencvaroš 16, Olimpijakos 16, Barseloneta 14, Jadran ST 9, Radnički 7, Dinamo T. 0 bodova.

GRUPA B

PAROVA 10. Kola grupe B, danas: Jug - Crvena zvezda (19.00), Hanover - Marselj (19.00), Steaua - Špandau (19.00), Pro Reko - OSC (21.00).

TABELA: Pro Reko 24, Marselj 24, Jug 18, OSC 13, Hanover 11, Špandau 7, Steaua 4, C. zvezda 4 boda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)