NADAL VEĆ "SMENIO" NOVAKA: "Očigledno je da će Medvedev postati broj jedan"

Novosti online

21. 02. 2022. u 19:39

DANIL MEDVEDEV je sledeći broj jedan svetskog tenisa! Ovo je pre dva dana izjavio Novak Đoković, dodavši da će biti prvi koji će rusu čestitati na tome, a danas se sa našim asom složio i njegov najvbeći rival za titulu GOAT, Rafael Nadal.

НАДАЛ ВЕЋ СМЕНИО НОВАКА: Очигледно је да ће Медведев постати број један

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Medvedev ima priliku da od narednog ponedeljka preskoči Novaka, ukoliko ostvari bar isti rezultat u Akapulku koji Đoković ostvari u Dubaiju. To znači da mu titula u meksičkom letovalištu garantuje zvanje broja jedan

- Jasno je da će se to desiti, pre ili kasnije. Novak ima 34 godine, uskoro će napuniti 35. Ja imam 36, Federer 40. To je ciklus života. Mlađi dolaze i uskoro će da nas preteknu jer mi ne možemo više da ispratimo i igramo celu sezonu u istom ritmu - rekao je Nadal za sajt ATP uoči svog nastupa u Akapulku.

Rafa je osvajanjem Australijan opena, ne samo pretekao Novaka i Federera na večnoj listi osvajača grend slemova, nego je sprečio Danila da još tada preskoči Đokovića i postane treći Rus načelu ATP karavana.

- Danil je vrlo dobar igrač, čvrst. ima već neverovatna dostignuća u karijeri i zaslužuje da se bori za prvo mesto, nema sumnje. Želim mu sve najbolje - rekao je Nadal.

Nadal je četvrti nosilac u Akapulku, a ispred njega su, osim Medvedeva, Zverev i Cicipas. Svaki od njih je skoro deceniju mlađi od Rafe koji je tri puta osvajao turnir u Akapulku. Dva puta se to desilo dok je turnir igran na šljaci, a jednom otkad je prešao na tvrde podloge.

BONUS VIDEO - Đoković u Dubaiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a