NOVO ZLATO U BEOGRADU! Olimpijski prvak u skoku motkom Armand Duplantis jedva čeka početak dvoranskog SP

Novosti online

25. 01. 2022. u 10:28

OLIMPIJSKI šampion u skoku motkom Šveđanin Armand Gustav Duplantis jedva čeka da dođe u Beograd na dvoransko SP od 18. do 20. marta u "Štark areni", gde želi da osvoji još jedno zlato.

НОВО ЗЛАТО У БЕОГРАДУ! Олимпијски првак у скоку мотком Арманд Дуплантис једва чека почетак дворанског СП

Foto: M.Vukadinović

Popularni Mondo je skrenuo pažnju na sebe još kao 15-godišnjak, a uspeo je da sruši svetski rekord Ukrajinca Sergeja Bubke star 21 godinu. Sada se diči visinom od 6,18 metara. Magični atletičar u karijeri je do sada osvojio šest titula.

- Radujem se novom dolasku u Beograd. Prošle godine sam bio gost i promoter Otvorenog prvenstva Srbije, ovaj put imam poseban zadatak, borbu na Svetskom šampionatu u dvorani gde očekujem pobedu i osvajanje novog zlata - ističe za sajt Srpskog atletskog saveza olimpijski šampion.

Mondo potiče iz sportske porodice, a ljubav prema atletici nasledio je od roditelja. Otac mu je bio skakač motkom, dok je majka bila sedmobojka i odbojkašica. Veoma mlad je postao svetski rekorder i osvajač zlatne olimpijske medalje. Na pitanje da li je ponosan na svoja dostignuća odgovorio je:

- Naravno da sam ponosan na svoje svetske rekorde i olimpijsku pobedu, ali u isto vreme osećam da je ovo samo početak duge uspešne priče. Moje uspomene na rekorde i moje olimpijsko zlato su sjajni, ali već se radujem novim izazovima i rekordima. Uvek gledam napred i postavljam sebi nove zadatke - objašnjava Duplantis.

Atletika zahteva svakodnevan veliki rad i odricanje. Ne ostavlja prostor za izlaske, provod, sve ono što rade mladi koji nisu u ovakvoj profesionalnoj i sportskoj priči koju živi zlatni Armand. Da li je bilo dana kada ste mislili da želite da odustanete od atletike?

- Veliko NE. Nikad nije bilo takvih dana. Uvek sam voleo to što radim i uvek sam imao ogromnu podršku majke i oca - naglašava Duplantis, koji će biti jedna od najvećih zvezda Svetskog atletskog šampionata u dvorani u srpskoj prestonici.

Ulaznice

ZVANIČNI partner za prodaju karata za SP je firma "Tikets" na veb-lokaciji tickets.rs. Karte se mogu kupiti na njihovim biletarnicama: TC "Ušće", Dom omladine i Bilet servis, kao i onlajn na adresu:  Tickets | World Athletics Indoor Championships

Maja Ćirić izborila Svetsko prvenstvo

MAJA Ćirić je postala peti član naše atletske reprezentacije na dvoranskom SP od 18. do 20. marta u Beogradu, pošto je na mitingu u glavnom gradu istrčala normu na 400 m - 52,86.

Osim Ćirićeve norme imaju: Ivana Vuleta Španović (skok udalj), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle) i Elzan Bibić na 3.000 metara. Poslednju šansu za ispunjenje norme atletičari imaju 7. marta na međunarodnom mitingu Belgrade Indoor.

PORUKA ATLETSKE DIVE: Ivana Vuleta Španović poziva na dvoransko SP

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu