PARTIZAN ŽELI SAMO POBEDE - TANASKOVIĆ: Hvala Vučiću na pomoći sportu

Novosti online

22. 12. 2021. u 14:36

ODBOJKAŠKI klub Partizan želi da u narednom periodu ponovo osvaja trofeje, dugujemo veliku zahvalnost državi što nam pomaže da sve naše selekcije funkcionišu i učinićemo sve da rezultatima opravdamo poverenje, izjavio je danas prvi čovek crno-belih legendarni reprezentativac Željko Tanasković.

ПАРТИЗАН ЖЕЛИ САМО ПОБЕДЕ - ТАНАСКОВИЋ: Хвала Вучићу на помоћи спорту

FOTO: A. Simić

- Velika zahvalnost državi koja dve godine uzastopno pomaže naše akcije, gde imamo mogućnost da funkcionišemo. Od predsednika države Aleksandra Vučića, preko ministra sporta (Vanja Udovičić) i predsednika Saveza (Zoran Gajić) pomažu se klubovi koji su baza svakog sporta. Naravno, hvala i sponzorima, a mi ćemo se truditi da rezultatima opravdamo podršku - rekao je Tanasković na konferenciji za medije.

Novi predsednik kluba je Aleksandar Stanković, čovek iz sveta biznisa i plan je da se u petogodišnjem mandatu dođe do vrhunskih rezultata, dodao je Tanasković.

- Muški tim se plasirao u finale Kupa i imamo priliku za trofej koji se dugo čeka. Ženska selekcija je 1972. godine ugašena, pre četiri godine klub je obnovljen, sada je prvoligaš. Imamo dva vrhunska trenera i stvoreni su preduslovi da ostvarimo naše ciljeve - poručio je Tanasković.

Stanković je istakao da mu je velika čast što je na čelu velikog kluba kao što je Partizan.

- Odbojka se vraća na velika vrata, Savez je učinio veliku stvar, liga je veoma zanimljiva, zainteresovani su sponzori, a ja sam sledio primer Dragoljuba Zbiljića iz Vojvodine. Jaka liga je idealna za razvoj igrača, a samim tim i za jačanje naše reprezentacije - rekao je Stanković.

Šef struke Duško Nikolić otkrio je da više od 500 dece trenira odbojku u Partizanu.

- Pozivam decu da nas bude još više i da se uključe u akciju Saveza "Moj prvi smeč" za mališane od sedam do 12 godina - rekao je Nikolić.

Trener ženskog tima Darko Zakoč, koji je tek preuzeo tim, najavio je da će ekipa u drugom delu sezone pokazati pravo lice.

Šef struke odbojkaša Bojan Janić kaže da ekipa želi trofej u Kupu, a nada se i korak više u prvenstvu, gde su prošle godine stigli do finala.

Na konferenciji za medije govorili su i kapiten odbojkaša Lazar Marinović i kapiten odbojkašica Tamara Dedijer, koji su poručili da će učiniti sve da obraduju navijače crno-belih.

Odbojkaši Partizana u nedelju igraju derbi protiv Crvene zvezde, a rival odbojkašicama ovog vikenda je TENT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)