BOKSERSKI SPEKTAKL NA LAGATORU: Finale 64. "Zlatne rukavice"

Novosti online

18. 12. 2021. u 16:12

IZA nas su tri odlična boks dana u Loznici. Međunarodni turnir velike tradicije „Zlatna rukavica“ počeo je kvalifikacionim mečevima u sredu, nastavili su se u četvrtak a petak je bio rezervisan za polufinala. Na redu je finalni dan, ovog prestižnog turnira, koji se održava 64. put po redu, u organizaciji Grada Loznica i partnera Boks klub Loznica i BSS.

БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ НА ЛАГАТОРУ: Финале 64. Златне рукавице

FOTO: BSS

Hram boksa Lagator, od 17.00, uz slobodan ulaz biće poprište finalnih duela u čak 20 borbi (ženska i muška seniorska konkurencija). Televizija Arena fight prenosiće direktno mečeve, za područje celog regiona.

- Želim da osvojim zlatnu rukavicu. Za nju sam se spreman od završetka Svetskog prvenstva, gde sam celom svetu pokazao da moje vreme dolazi. Imaću rivala iz Rusije, koji je po mnogima favorit, ali ja sam na domaćem terenu i to je dodatni motiv. Želim da poljubim srpsku zastavu i osvojim zlato - poručio je Omer Ametović.

Nina Radovanović, bila je bolja od Alžirke u polufinalu. Sad za rivalku ima najbolju bokserku Bugarske, Čukanovu.

- Pobedila sam u petak, ali zna, da mogu mnogo bolje u ringu. Danas je prilika za to i jedva čekam početak - poručila je Nina, srpska olimpijka, i uzdanica za osvajanje medalje, sledeće godine na SP u Istanbulu.

U Loznici učestvuju bokseri i bokserke iz 17 zemalja. Uz Srbiju tu su i Alžir, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kuba, Engleska, Gana, Izrael, Kirgistan, Moldavija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rusija, Slovenija i Slovačka. Tanzanija zbog problema sa avio kartama nije doputovala iako je prijavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)