SVAKA ČAST JOVANA, HVALA NA SVEMU: Predsednik Vučić čestitao zlato Jovani Preković

Novosti online

20. 11. 2021. u 15:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Jovani Preković osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Dubaiju.

СВАКА ЧАСТ ЈОВАНА, ХВАЛА НА СВЕМУ: Председник Вучић честитао злато Јовани Прековић

Foto: Instagram/Avucic/OKS

- Najiskrenije čestitke Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Dubaiju! Svaka čast, Jovana! Tako se brani titula prvakinje sveta! Hvala na svemu - napisao je predsednik na zvaničnom tviter nalogu.

Srpska karatistkinja Jovana Preković odbranila je titulu prvaka sveta u kategoriji do 61 kilograma na šampionatu koje se održava u Dubaiju.

Jovana je u finalu pobedila Ukrajinku Anitu Seroginu rezultatom 2:1 i tako je odbranila svetsko zlato koje je osvojila u Madridu 2018. godine.

U fantastičnoj 2021. godini 25-godišnja Aranđelovčanka postala je i šampionka Evrope, a kruna sezone bile su Olimpijske igre u Tokiju, gde je takođe osvojila najsjajnije odličje.

Neverovatne uspehe postigla je Prekovićeva ove godine. Upsela je da osvoji "kalendarski slem". Tačnije, postala je prva karatistkinja koja je u istoj kalendarskoj godini objedinila titule olimpijskog, evropskog i svetskog prvaka.

- Jako sam srećna, šta da vam kažem... evropska, sam svetska i Olimpijska šampionka ovo je godina za istoriju za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi "živela Srbija - rekla je Jovana Preković nakon finalne borbe.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna