VLADIMIR SANJA ZLATO "Želim da čujem himnu Srbije na pobedničkom postolju"

G. K.

03. 11. 2021. u 22:01

BOKSERSKA reprezentacija Srbije je svoj cilj pred Svetsko amatersko prvenstvo u Beogradu ispunila.

ВЛАДИМИР САЊА ЗЛАТО Желим да чујем химну Србије на победничком постољу

Bokserski savez Srbije

Ruski borac koji se takmiči pod našom zastavom, Vladimir Mirončikov (23) ulaskom u polufinale svoje discipline do 80 kilograma nam je doneo prvu medalju posle 26 godina, a u četvrtak (20.15) će u meču protiv najboljeg američkog boksera Robija Gonzalesa biti u prilici da to odličje bude najmanje srebrnog sjaja.

Momak rodom iz Serpuhova, grada u Moskovskoj oblasti se takmiči za našu zemlju od prošle godine kada je zajedno sa još četvoricom sunarodnika i trenerima stigao kao deo ideje Bokserskog saveza oko uspostavljanja nove škole koja će biti prepoznatljiva u celom svetu. Svoj kvalitet je pokazao već na Balkanskom prvenstvu u Zagrebu početkom maja kada je osvojio zlatnu medalju i bio proglašen za najboljeg takmičara na celom prvenstvu, a sada je stigla i druga medalja u srpskim rukavicama.

- Srećan sam što ću biti upisan u istoriju srpskog sporta. Ipak, ne želim da stanem na ovome, nadam se da ću danas nošen prepunom dvoranom pobediti i Amerikanca - istakao je Mirončikov pred današnju borbu.

Vladimir je na putu ka medalji sa ubedljivih 5:0 prvo savladao prvaka Turske Kana Ajkutsuna, a potom i šampiona Kazahstana Nurbeka Oralbaja. U svim tim okršajima ga je zdušno bodrila domaća publika, a isto se očekuje i u četvrtak.

- Zaista je nešto posebno kada u toku meča stalno čujete silna skandiranja vašeg imena. A onda u nastavku "Srbija, Srbija". Često slušam himnu Srbije i stvarno se nadam da ćemo je svi zajedno slušati na pobedničkom postolju - naglasio je jasno "srpski Rus" svoje želje do kraja prvenstva.Mironč

ikov je plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.00 dolara, dok bi za ulazak u finale imao zagarantovanih 50.000 koliko se dobija za srebro, dok najsjajnije odličje donosi 100.000 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri