ŠTA MU BI? Srbi u neverici zbog izjave Hrvata

Novosti online

03. 11. 2021. u 09:07

RUKOMETAŠI Srbije i Hrvatske će se sastati u drugom kolu Evropskog šampionata naredne godine, a taj duel na programu je 15. januara.

ШТА МУ БИ? Срби у неверици због изјаве Хрвата

Foto: Nebojsa Parausic

Jedan od najboljih igrača naših zapadnih suseda, srednji bek Kila, Domagoj Duvnjak ničim izazvan je žestoko pecnuo reprezentaciju Srbije.

- U prvoj grupi su nam, uz Francuze, protivnici Srbija i Ukrajina. Pa iako Srbi nisu na hrvatskom rukometnom nivou, okršaji s njima nezgodni su u svakom sportu, a posebno bi bolno bilo izgubiti od njih u rukometu, u kojem su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani - rekao je on za portal index.hr i dodao.

- Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobedili Francusku kod kuće, nego i odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica - rekao je Duvnjak.

Naravno, ova izjava Duvnjaka je začudila sve, a golman Srbije Vladimir Cupara čak i ne veruje da je tako nešto bek Hrvata izgovorio.

- Ne znam da li je on baš tako izjavio ili su novinari to pogrešno preneli. Svakako, mi se nećemo obazirati na tuđe priče i komentare i gledamo samo nas. Verujemo da na ovom prvenstvu možemo da se nosimo sa svakim timom, pa i s Hrvatima. Mi idemo da postignemo što bolji rezultat i da zabeležimo što više pobeda. Ostale stvari nas stvarno ne zanimaju i nećemo se obazirati na njih - rekao je Cupara, a prenosi "Srbija danas".

Njegovo mišljenje deli i legendarni rukometaš Dragan Škrbić.

- Već je počelo peckanje iako ima dosta vremena do početka Evropskog prvenstva. Svi znamo šta predstavlja duel između Srbije i Hrvatske. Dosta će na ovom meču uticati emocije, mislim da ekipa koja bude uspela da smiri strasti, što bi se reklo, ona će uspeti da slavi. Domagoj ima pravo na svoje mišljenje, ali ja se ne bih složio s njim. Naša reprezentacija i te kako ima šta da pokaže. Mogu da savladaju Hrvate, ali i ostale protivnike u grupi - rekao je Škrbić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)