GOLMAN VATERPOLISTA ZVEZDE ZADOVOLJAN: Presudila čvrsta odbrana

S. KRSTOVIĆ

28. 10. 2021. u 20:45

ZASIJALA je Crvena zvezda na startu u Ligi šampiona.

ГОЛМАН ВАТЕРПОЛИСТА ЗВЕЗДЕ ЗАДОВОЉАН: Пресудила чврста одбрана

FOTO: M. Vukadinović

Vaterpolisti crveno-belih su u drugom poluvremenu slomili otpor nekadašnjeg četvorostrukog prvaka Evrope, Špandaua i osvojili prva tri boda (12:9), koja daju nadu da imaju realne šanse da se bore za F8 od 30. juna do 2. jula iduće godine u Beogradu.

Crveno-beli u drugom kolu, 10. novembra, grupe B dočekuju mađarski OSC.

- Malo smo slabije ušli u utakmicu. Bili smo u grču, stegnuti... Kako je meč odmicao, opustili smo se i počeli da igramo onako kako znamo. Osetilo se i to što dugo nismo igrali Ligu šampiona, dok su oni, za razliku od nas, stalni učesnici i iskusniji - naglašava "jedinica" crveno-belih Vladimir Mišović.

Najbolji golman SP do 20 godina je u trećoj četvrtini spustio rampu i bio jedan od najzaslužnijih za slavlje crveno-belih. A početak nije bio onakav kakav su Beograđani priželjkivali. Poveo je Špandau sa 3:1 i do kraja prvog dela vodila se izjednačena borba - 5:5. Srećom, crveno-beli su zablistali u nastavku i serijom 5:0 prelomili meč.

- Mnogo mi je pomogla sjajna igra u odbrani mojih saigrača. Bili smo čvrsti pred našim golom i iz takve igre proključao je i naš napad. U drugom poluvremenu baš smo igrali odlično - ističe Mišović.

PAKLEN RITAM SREDA - SUBOTA

ZVEZDAŠI su već nedeljama u ritmu sreda - subota. Nemaju vremana za predah, jer sutra (20.00) u petom kolu Superlige dočekuju Radnički.

- Bili smo više fokusirani na Špandau, nego na prošlosubotnji duel sa Novim Beograda. Protiv šampiona Radničkog pružićemo maksimum, idemo na pobedu - kaže Mišović.

Crveno-beli su se pre meča nadali da imaju prednost pošto su odavno u takmičarskom ritmu, za razliku do Špandaua, kojem je preksinoćni duel bio drugi u sezoni.

- Moguće da je i to odlučilo, da je u trećoj četvrtini do izražaja došla naša fizički i psihička sprema. U svakoj slučaju, protiv Nemaca mi smo se pitali i nadam se da će tako biti i ubuduće. Naš cilj je F8, a preostali dueli će pokazati da li ćemo to i ostvariti - umeren je Mišović.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)