NAŠ EVROPSKI DERBI! Vujasinović: Gledamo samo sebe - Stevanović: Bolje nego u prvenstvu

S. Krstović

26. 10. 2021. u 11:00

SRPSKI derbi na otvaranju Lige šampiona. Vaterpolisti Novog Beograda danas (19.45) u prvom kolu grupe A na svom bazenu dočekuju Radnički. Veliki rivali sastali su se pre desetak dana u domaćem šampionatu, kada su slavili izabranici Vladimira Vujasinovića sa 18:14.

НАШ ЕВРОПСКИ ДЕРБИ! Вујасиновић: Гледамо само себе - Стевановић: Боље него у првенству

FOTO: M. Vukadinović

Strateg Novog Beograda ne želi previše da razmišlja o Kragujevčanima, jer mu je daleko bitnije kako će njegova ekipa da izgleda u bazenu:

- Mi smo kao organizatori sigurni učesnici završnog turnira, ali želimo da dokažemo da je LEN bio u pravu kada nam je ukazao veliku čast dodeljivanjem F8 i davanjem "vajld karte". Želimo da budemo jedna od najboljih evropskih ekipa i zato ćemo svaku utakmicu, počevši od duela sa Radničkim, odigrati iz sve snage. Hoćemo da odigramo još bolje nego pre par dana protiv Crvene zvezde. Mi u ovom trenutku gledamo samo sebe, tražimo način da nadogradimo našu igru, da budemo iz meča u meč sve bolji i bolji. Igraćemo bez kalkulacija, želimo da uđemo na pravi način i da pokažemo ono što radimo na treninzima.

Radomir Drašović je podvukao da je novi duel sa prvakom Srbije jedan od brojnih koji ih očekuje ove godine:

- Želimo da učešće u Ligi šampiona počnemo na pravi način. Megdan sa Radničkim nam je veoma važan, nadam se da ćemo da odigramo mnogo bolje nego pre desetak dana i želimo da još jednom dokažemo da smo bolji od njih.

Kragujevčani veruju da neće da ponove greške iz prvog duela i da će da odigraju mnogo bolje nego u prvenstvu.

- Nadam se da će utakmica sa Novim Beogradom biti drugačija od one koju smo odigrali u domaćem šampionatu. Verujem da možemo da ponovimo dobru igru iz prve četvrtine u dužem vremenskom periodu. Sigurno je da smo uigraniji, protiv Šapca smo pokazali napredak i iskorak u nekim stvarima koje smo radili na treninzima i nadam se da ćemo to da pokažemo u bazenu - ističe strateg Radničkog Uroš Stevanović.

Nikola Lukić se nada da mogu da iznenade mega tim Novog Beograda:

- U prvom dvoboju napravili smo mnogo grešaka. Ako ispoštujemo sve trenerove zamisli i dogovor iz svlačionice, mislim da možemo da pobedimo. Naša ekipa je vrlo talentovana i možemo da doguramo daleko. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!