BOKS IMA NOVOG KRALJA: DŽošua nemoćan, Aleksandar veliki ga razbio u njegovom dvorištu

Novosti online

26. 09. 2021. u 07:47

Aleksandar Usik savladao je Entonija Džošuu nakon 12 rundi.

БОКС ИМА НОВОГ КРАЉА: Џошуа немоћан, Александар велики га разбио у његовом дворишту

Foto: AP

Borba za svetsku titulu u teškoj kategoriji između Britanca i Ukrajinca definitivno je bio događaj dana u svetu sporta, a bokserskom spektaklu na Totenhem areni prisustvovalo je čak 65.000 ljudi!

Usik je nešto bolje otvorio meč i može se reći da je bio bolji u prvoj rundi od favorizovanog Džošue, a drugoj rundi oba borca su bila ujednačena.

Treću rundu ponovo bolje otvorio Aleksandar i stekao se utisak da je "obrisao" ulogu favorita protivniku. Četvrta runda otišla je u korist svetskog prvaka. Nema dileme da se probudio i završio rundu u svom prepoznatljivom stilu, ali ispostaviće se nije bilo dovoljno.

U petoj rundi Džošua je ozbiljno pripretio da meč okrene u svoju korist, a u šestoj pokazao je svima da je preuzeo kontrolu nad borbom.

Foto: AP

 

Usik je nekako u sedmoj rundi uspeo da otkloni nalet Džošue i ponovo smo dobili "aktivan" duel. Savršeno je tukao u telo Ukrajinca Džošua tokom osme runde za koju moramo reći da je ipak pripala njemu.

Snažna levica Usika pokazala je Entoniju u desetoj rundi da ništa nije gotovo i nakon ujednačenog izdanja otišli smo u sam finiš borbe. Maestralno je Aleksandar otvorio jedanaestu rundu, kao da je borba tek počela! Totalno je tok meča odveo u svoju korist.

U istom ritmu nastavlja i u završnoj rundi, prebio je protivnika rutinski, posebno u samom finišu kada je postalo i jasno ko će postati novi šampion.

Sudije nisu imale izbora - jednoglasno su proglasile Aleksandra Usika za novog šampiona u teškoj kategoriji! Potpuno zasluženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!