TURSKA PRAVA OPOMENA: Odbojkaši protiv Holandije u borbi za polufinale

Novosti online

14. 09. 2021. u 08:00

KAKO ubrati "lale"? Odgovor je koji će naši odbojkaši pokušati da pronađu danas (17.30) u četvrtfinalu 32. EP u Gdanjsku protiv Holandije, koju predvodi sjajan korektor Nimir Abdel Aziz.

ТУРСКА ПРАВА ОПОМЕНА: Одбојкаши против Холандије у борби за полуфинале

FOTO: CEV

Evropski prvaci su favoriti, ali su posle iskustva sa Turcima u osmini finala i te kako oprezni protiv nekadašnjeg prvaka Evrope.

- Holandija je selekcija koja poslednjih godina podiže nivo svoje igre. Imaju sjajnog korektora Abdel Aziza, koji je jedan od najatraktivnijih igrača na svetu. Imaju još nekoliko kvalitetnijih mladih igrača, a i kvalitetnog trenera Roberta Pjacu s kojim sam dvaputa sarađivao. Sigurno nisu tek tako u četvrtfinalu, zaslužuju još veći respekt nego protiv Turske - naglašava u telefonskom razgovoru za "Novosti" Nemanja Petrić.

I Holanđani su preksinoć, kao i naši protiv Turske (3:2), odigrali neizvestan meč osmine finala sa Portugalijom (3:2), u kojem je blistao Abdel Aziz sa 37 poena.

- I ranije sam govorio da je taj "lakši put" za nas u stvari teži. Teško igramo sa ekipama koje nisu našeg nivoa, a onda se pojave i otežavajuće okolonosti, pa ne igramo kako znamo. Ali, važno je da smo prošli - ističe Petrić.

Duel sa Turcima (3:2) opominje pred okršaj sa Holanđanima, koji su devedesetih bili jedna od najjačih selekcija sveta, ali su posle pali i ovo im je prvi plasman među osam posle 2009. godine.

- Protiv Turaka smo dobili lagano prvi set. Očekivali smo da ćemo laganijim ritmom da ih slomimo, međutim, oni su se probudili i učinili utakmicu dramatičnom. Čini mi se da smo se našli i u čudu, ali smo se na kraju izvukli i pobedili. Čak mislim da je bilo dobro što je bilo ovako teško, jer da smo slavili sa 3:0 mogao bi danas da nam se ponovi "blic" kao sa Turskom. Najvažnije je da odigramo kvalitetnije od samog starta i da ne dolazi do padova u igri - zaključuje Petrić.

Kapiten "orlova" ističe da se dobro oseća, da je spreman da pomogne u svakom trenutku, uz opasku da su Marko Ivović i Uroš Kovačević u dobrom ritmu i da je najvažnije da tako nastave.

Naši su se juče pre podne odmarali, po podne su trenirali, a uveče proučavali igru Holandije.

- Duel sa narandžastima biće isto tako težak kao sa Turskom. Ovo je nokaut faza, veliki je pritisak, poraz znači povratak kući. Svesni smo koliko je meč značajan. Srećom, imamo iskustva sa ovakvim utakmicama, što se videlo i protiv Turske. Holanđani su izuzetno borbeni, videćemo šta će biti - ističe u telefonskom razgovoru Uroš Kovačević.

Primačima će poseban problem da zadaje najbolji poenter i napadač Šampionata Nimir Abdul Aziz.

- On se izdvaja, strašan je napadač, on je polovina holandske ekipe. Pokušaćemo da ga limitiramo  - kaže Kovačević.

Najbolji odbojkaš Evrope za 2019. objašnjava zašto ljudima sa strane izgleda da je naša selekcija padala u igri protiv nadahnutih Turaka.

- Nisu to padovi u igri. Mi ne znamo da igramo protiv protivnika koji je slabije rangiran od nas. Tada se dešava da u pojedinim trenucima ne znamo šta da radimo. Najvažnije je da smo pobedili. Sasvim je druga priča kada igramo sa ekipama našeg ranga - podvlači Kovačević.

BONUS VIDEO - MARADONA: Majstor kojem se divio ceo svet

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)