SVE JE MNOGO LEPŠE UZ NAŠE NAVIJAČE! Odbojkašice preksinoć briljirale i protiv Francuske (3:0) na EP u Beogradu

S. K.

23. 08. 2021. u 08:25

HUK sa tribina "Štark arene" i te kako motiviše odbojkašice. Evropske i svetske prvakinje bile su veoma nadahnute u svom drugom meču na 32. EP u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji, protiv nejake Francuske - 3:0 (25:14, 25:13, 25:16). Maja Ognjenović i drugarice sinoć su igrale sa Belgijom.

СВЕ ЈЕ МНОГО ЛЕПШЕ УЗ НАШЕ НАВИЈАЧЕ! Одбојкашице прексиноћ бриљирале и против Француске (3:0) на ЕП у Београду

Foto CEV

Naše dame su danas slobodne, sutra (20.00) sastaju se sa Azerbejdžanom, a u sredu (20.00) sa Rusijom.

- Kada smo na Olimpijskim igrama u Tokiju igrale pred praznim tribinama, bilo je sablasno. Sada smo privilegovane, jer u našoj zemlji postoji mogućnost da tribine budu popunjene. Nadam se da će publika dolaziti u što većem broju do kraja prvenstva - ističe Maja Ognjenović.

Ideolog igre Srbije ističe da im mečevi u grupi služe da poprave neke elemente u igri:

- Već sam pre EP napomenula da je naša reprezentacija poslednjih godina dominatna na evropskoj i svestkoj sceni, i mada ne želim da zvučim pretenciozno, očekujem da u grupi ne izgubimo nijedan set. Imamo i naš interni dogovor da svaku utakmicu iskoristimo za nešto, da li je to servis, blok, igra u odbrani, prosto da u svakom meču imamo nešto što će nas motivisati da idemo dalje i da pobeđujemo.

Foto OSS

Selektor Zoran Terzić nahvalio je devojke posle pobede nad Francuskom, ali i podvukao da kod njega reč perfektno ne postoji:

- Nikad ne može da se odigra perfektno, jer uvek može bolje. Ipak, evidentno je da smo odigrali mnogo bolje nego u prvom meču protiv Bosne i Hercegovine. Pobeda od 3:0 ne mora ništa da znači ako igraš slabo a protivnik još slabije. Međutim, protiv Francuskinja smo igrali dobro u svim elementima, taktički, tehnički.

Trofejni stručnjak objasnio je i zašto igračicama sa klupe povremeno daje šansu.

- Uđu na nekoliko poena, nije to nešto što će im preterano koristiti, ali opet je bolje nego ništa. Treba i odmoriti pojedine igrače, turnir je veoma dugačak, a ove devojke su u pogonu od početka maja, tako da im je sigurno potreban odmor. Možemo to da im priuštimo tokom utakmice, dva puta po pet minuta, što ipak nešto znači - podvlači Terzić.

Debitantkinja Sara Carić impresionirana je svojim prvim učešćem na nekom velikom takmičenju.

- Osećaj je neopisiv, naročito meni koja sam prvi put u seniorskoj selekciji. Impresivno je to što igramo u Beogradu, pred našom publikom, drago mi je što nas ovoliko ljudi prati. Sve devojke su srećne što mogu da igraju u ovakvoj atmosferi. Zaista je prelepo - naglašava Carićeva.

LIDER Maja Ognjenović, Foto OSS

Talentovana korektorka priznaje da posle Lige nacija u Riminiju, gde je pokazala raskošni talent, nije očekivala da će biti u najboljem timu na EP.

- Tamo sam igrala sa devojkama iz mlađih kategorija, koje poznajem i bilo je lakše. Ali, želja svake devojke je da vežba sa ovakvim veličinama. Devojke su predivne, nas mlađe prihvatile su lepo. Stvarno smo se super i brzo uklopile, kao da se znamo odranije. Ovo je veliki podstrek za mene, svako želi da dobije ovakvu priliku i da je iskoristi - podvlači Sara Carić.

MILENKOVIĆEVA: BILE SMO BESPREKORNE

BOJANA Milenković je blistala preksinoć, posebno u drugom setu u kojem je osvojila devet poena.

- Srećna sam što je protiv Francuske sve funkcionisalo od prvog do poslednjeg poena, od prvog do poslednjeg elementa. Dale smo svoj maksimum, što se videlo na terenu. Samo ovako da potraje do kraja prvenstva. Što se tiče moje partije u drugom setu, možda je sreća, a možda i moje umeće - ističe Bojana Milenković (na slici).

OS BiH ZAHVALIO SRBIJI

ALIJA Fatić, predsednik OS Bosne i Hercegovine poslao je pismo Zoranu Gajiću (na slici), prvom čoveku OSS, u kojem se zahvalio našem Savezu, kao i navijačima u Beogradu i Srbiji na srdačnom dočekum fer i korektnom navijanju na utakmici Srbija - BiH (3:0), koja je odigrana pre tri dana.

Foto V. M.

- Posebno se zahvaljujemo publici na lepom dočeku i fer i korektnom navijanju...

Zadovoljstvo je bilo čuti i videti kako su u "Štark areni" dočekane himna BiH i naše odbojkašice. Očekujem da će se saradnja dva Saveza nastaviti uspešno i da će i dalje da se razvija - ističe se u pismu Fatića Gajiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!