FRANCUSKINJE UVERTIRA ZA BELGIJU: Srbija u subotu ima drugi ispit na Evropskom prvenstvu

Novosti online

21. 08. 2021. u 13:08

ODBOJKAŠICE Srbije igraju u subotu od 21 sat drugi meč na Evropskom prvnstvu, protivnice su Francuskinje.

ФРАНЦУСКИЊЕ УВЕРТИРА ЗА БЕЛГИЈУ: Србија у суботу има други испит на Европском првенству

FOTO: M. Vukadinović

Izabranice Zorana Terzića su u prvom kolu savladale Bosnu i Hercegovinu sa maksimalnih 3:0, a danas će pokušati da overe i drugu na papiru unapred upisanu pobedu.

Teži zadatak trebalo bi da imaju u nedelju od 20.00 kada će im na megdan izaći Belgija, a Francuskinje će biti pravo zagrevanje za taj duel. Trikolorke su u prvom kolu uspele da otkinu set značajno oslabljenoj Rusiji, a taj susret je bio dobra prilika da selektor Zoran Terzić i njegov tim skautiraju protivnika i sa prikupljenim informacijama olakšaju posao srpskim odbojkašicama.

Lusil Žikel je sa 21 poenom bila najefikasnija u redovima Francuske, a ona je i pre dve godine na EP bila najbolja u svojoj ekipi na meču protiv naših devojaka.

- Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu pokazivati sve bolje igre. Veliki je plus što igramo pred našim navijačima. Imali smo malo vremena posle OI, ali dovoljno da odmorimo i koncentrišemo se na ovo što nas čeka. U dobroj smo formi, a biće sve bolje.Sigurno smo jedni od favorita, ali dovoljno smo iskusne da taj pritisak ostavimo sa strane i da ga ne osećamo na terenu. Verujem da će tako biti i tokom celog prvenstva - zaključila je srednji bloker Milena Rašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije