OBEĆAVAMO OSMEH NA LICU: Odbojkašice se u Štark areni pripremaju za Evropsko prvenstvo

S. KRSTOVIĆ

16. 08. 2021. u 19:06

NISU se još slegle emocije sa Olimpijskih igara, gde su osvojile bronzu, a odbojkašice očekuje novi izazov.

ОБЕЋАВАМО ОСМЕХ НА ЛИЦУ: Одбојкашице се у Штарк арени припремају за Европско првенство

FOTO: N. Skenderija

Šampionat Starog kontinenta počinje u sredu u Plovdivu (Bugarska) i Kluž Napoku (Rumunija), a naša selekcija, koja će pokušati treći put zaredom da pokori Evropu, startuje u četvrtak (17.00) u Beogradu protiv Bosne i Hercegovine. Četvrti grad domaćin je Zadar, a odlučujući mečevi za medalje, 3. i 4. septembra igraće se u srpskoj prestonici.

- Imale smo kraći predah po povratku iz Tokija. Poslednjih dana vežbamo u maloj sali "Štark arene", a važno je da se oporavimo fizički i psihički. Evropsko prvenstvo nam je veoma važno, jer ćemo posle deset godina igrati pred svojim navijačima. Najvažnije je to da prikažemo našu prepoznatljivu igru i energiju. Presrećna sam zbog atmosfere koju očekujem u Beogradu. Pozvala bih sve ljude da dođu u dvoranu, da nas, kao i do sada, podrže i budu naš vetar u leđa - ističe primač Bojana Milenković.

Trofejnoj odbojkašici vraća se i film od pre 10 godina, kada je Srbija 2. oktobra u krcatom "Pioniru", posle velikog preokreta, savladala Nemačku sa 3:2 i osvojila prvu titulu prvaka Evrope.

- Ja sam tada bila u OK Crnjanski. Zajedno smo svi došli, bili ispod krova dvorane i bodrile naše devojke. Posle utakmice čekala sam sve igračice ispred dvorane da se slikam sa njima, da mi se potpišu na majici - priča Milenković.

Tada nije ni slutila da će sa Majom Ognjenović i Milenom Rašić, koje su jedine ostale iz tog zlatnog tima, 2021. u "Štark areni" da napadne novo zlato. Inače, Bojana sa reprezentacijom ima dve evropske krune (Azerbejdžan 2017. i Turska 2019.) i svetsku titulu, osvojenu u Japanu 2018, gde se teško povredila.

- Dosta je godina prošlo, mnogo toga se promenilo. Promenili su se klubovi, napredovalo se igrački... Presrećna sam što sam sada u prilici da se borimo za novu medalju. Samo ne kao 2011. u "Pioniru", već u "Štark areni" - kaže Milenkovićeva, koja je sa Tijanom Bošković 2014. bila uzdanica juniorske selekcije, koja je tada osvojila evropsko zlato u Estoniji.

O odbrani titule, medalji, Bojana ne želi da govori:

- Ne volim da prognoziram. To nisam radila ni pre Tokija, pa smo se vratile sa bronzom. Mogu samo da obećam osmeh na licu, našu prepoznatljivu igru i energiju. Nadam se da ćemo se radovati kao na Igrama.

Svesna je Milenkovićeva da su jedni od favorita Šampionata:

- Pritisak, svakako, postoji. Ali, sve gledamo sa pozitivne stvari. Čak, mislim da će nam zbog domaćeg terena biti i lakše. Biće onako kako budemo zaslužile, ja se nadam da će to biti medalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIŠNI ČOVEK: Lando Noris startuje sa prve pozicije