IN MEMORIAM SRBOLJUB JAKOVLJEVIĆ: Ode legenda Srbo strelac (1941-2021) dugogodišnji sportski delatnik

M. BOŠNjAK

18. 07. 2021. u 14:49

PREMINUO je Srboljub Jakovljević (1941-2021) dugogodišnji strelac i direktor Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ u Gornjem Milanovcu, poznate škole jugoslovenskog, srpskog i svetskog streljaštva.

ИН МЕМОРИАМ СРБОЉУБ ЈАКОВЉЕВИЋ: Оде легенда Србо стрелац  (1941-2021) дугогодишњи спортски делатник

FOTO: Srboljub Jakovljević

U sportskoj javnosti i šire znan kao Srbo Strelac, ostaće upamćen kao prvi školovani trener streljaštva u Srbiji nakon Drugog svetskog rata, sa diplomom Visoke škole za fizičko vaspitanje (današnji Fakultet za sport).

- Streljaštvo u Gornjem Milanovcu ima dugu tradiciju, jer je prva streljačka družina osnovana pre 130 godina, u vreme kralja Milana Obrenovića, ali je zbog ratova prekidala rad. Početkom 70-ih godina prošlog veka, Jakovljević je bio jedan od inicijatora obnavljanja SD „Dragan Jevtić Škepo“ koja kontinuirano radi od 1973. čiji su strelci osvojili više od 1.200 medalja. Bio je uspešan trener i streljački radnik, učio je mnoge vrhunske strelce, bio i međunarodni streljački sudija, član Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije, dobitnik brojnih nagrada. Godine 2012. dobio je „Zlatnu metu“, najviše priznanje dodeljivano u okviru proslave velikog jubileja, 125 godina postojanja Streljačkog saveza Srbije – saopštio je taj Savez, povodom Jakovljevićeve smrti.

On će biti sahranjen u ponedeljak, na milanovačkom groblju „Brdo mira“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili