SENZACIJA U TOKIJU: Američka štafeta bez finala, Karl Luis ih žestoko prozvao

Novosti online

05. 08. 2021. u 10:02

Amerikanci od 2000. godine čekaju olimpijsku zlatnu medalju od štafete u trci 4x100 metara.

СЕНЗАЦИЈА У ТОКИЈУ: Америчка штафета без финала, Карл Луис их жестоко прозвао

Trejvon Bromel Foto: AP

A čekaće je još najmanje do Pariza 2024. godine. Jer, njihov kvartet u sastavu Trejvon Bromel, Fred Kerli, Roni Bejker i Krejvon Gilespi ne samo da nije uspeo da istrči do podijuma u Tokiju, nego se "sapleo" u kvalifikacijama i nije obezbedio finale.

Bio je tek šesti u svojoj kvalifikacionoj grupi, pa iako je imao osmo vreme ukupno (po tri najbolje ekipe iz svake grupe su se plasirale direktno i dve po vremenu) finale će gledati na TV ekranima.

Ovakav epilog izazvao je gnev u SAD, a jedan od najlgasnijih i najdirektnijih bio je ni manje ni više nego legenedarni Karl Luis.

"Ekipa SAD je učinila sve pogrešno u muškoj štafeti. Sistem promena je pogrešan, sportisti trče pogrešnim nogama i bilo je jasno da nema liderstva. Bila je to potpuna sramota i potpuno neprihvatljivo da američki tim izgleda gore od klinaca sa AAU (takmičenje mlađih kategorija u SAD", osuo je na tviteru paljbu Luis, vlasnik devet olimpijskih zlata (i jedne bronze) i jedan od najčuvenijih skakača u dalj i sprintera u istoriji koji je bio dva puta član šampionskih štafeta - u Los Anđelesu 1984. i Barseloni 1992.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)