PAKAO DO ZLATA: Vaterpolisti Srbije na teškom ispitu u Tokiju

S. Krstović

24. 07. 2021. u 20:32

KREĆU i vaterpolisti. Olimpijski šampioni priželjkuju peto zlato, ali bi bili srećni da se kući vrate sa jednom od medalja.

ПАКАО ДО ЗЛАТА:  Ватерполисти Србије на тешком испиту у Токију

Foto arhiva VN

Tim pre što se očekuje da se sedmorica velikana posle Tokija oproste od kapice Srbije. "Delfini" sutra (11.20) u prvom kolu grupe B igraju sa Španijom.

- Prilagodićemo se svemu što nas očekuje na Igrama. Najvažnije je da budemo usredsređeni zbog čega smo ovde, bez obzira na brojna iskušenja koja nas u Tokiju očekuju - ističe Dušan Mandić.

Levoruki bombarder naglašava da su u paklenoj grupi i da moraju da idu korak po korak. Zato su danima bili fokusirani na Špance.

- To nam je prva utakmica, a protivnik nam je zadao najviše problema prethodnih godina. Taj meč će pokazati i kako će se dalje odvijati stvari u grupi - smatra Mandić.

Pre pet godina bili su apsolutni favoriti u Tokiju, sada nemaju tu ulogu.

- Nismo ni evropski, ni svetski prvaci. Peti smo u Evropi, peti na svetu. Branimo olimpijsko zlato, znamo ko smo,šta smo, ne bežimo ni od čega, došli smo sa najvišim ambicijama, ali jednostavno ne mogu da izdvojim nikoga kao favorita. Deset ekipa konkuriše za medalje, biće ovo najteži turnir u mojoj karijeri - naglašava Mandić.

Jedan od onih koji planira da se oprosti od reprezentacije je i Stefan Mitrović. Mada naglašava da su Igre u Tokiju "nestandardne", ipak podvlači da su ambicije uvek iste:

- Videćemo koliko ćemo uspeti da doguramo, nadam se da ćemo ispuniti neka naša interna očekivanja.

Vedeta Partizana ističe da je ovo poslednje leto u reprezentaciji, ali uz neizbežno "ali":

- Mene selektor Savić moli da ostanem do Pariza 2024. godine. Možda u francusku prestonicu odem kao navijač ili nekoj drugoj funkciji. Ipak, poziv države da se ide u rat ili u reprezentaciju se ne odbija - poručuje Mitrović.

Srbija je u grupi B. Danas igra sa neugodnim Špancima, a potom je očekuju Kazahstan, Australija, Hrvatska i Crna Gora. Četvrtfinale je 4, polufinale 6, a finale 8. avgusta.

- Težu grupu nismo mogli da dobijemo. Ali, šta je tu je. Nije prvi put da se na velikim turnirima susrećemo sa ovako jakim grupama. Važno je proći je, jer u četvrtfinalu nema lakih protivnika. Iskustvo nam donosi plus, naše godine minus, ali izgovora nikako nema. Mada je i ova godina čudna, živ se čovek na sve navikne. Ili kažeš da ne možeš ili se žrtvuješ. A mi smo odlučili da se žrtvujemo - ističe Mitrović.

RANĐELOVIĆ: ZNAMO ZAŠTO SMO OVDE

SAVA Ranđelović ističe da nemaju pritisak kao pred Rio:

- Znamo koji su nam ciljevi, znamo zbog čega smo ovde i znamo zašta smo se spremali od Rija. U teškoj smo grupi, krećemo od Španije, znamo koliko nas je namučila poslednjih godina. Ali, najvažnije je proći grupu, jer turnir počinje od četvrtfinala. Uvek idemo na zlato, ali svaka medalja je uspeh, koji se gradi srcem i drugarstvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)