OGNJEN DOBRIĆ JE NAJBOLJI: Krilni bek najzaslužniji što Zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji

V. PRERADOVIĆ

20. 05. 2021. u 08:08

HRABRO srce Ognjena Dobrića, odbrambeni fanatizam Branka Lazića, odlična veteranska sekvenca Marka Simonovića u poslednjoj četvrtini, centarsko uzdizanje Lendrija Noka i Ognjena Kuzmića, kreativni pečat Džordana Lojda u prvom poluvremenu i, naravno, šampionski genetski inženjering trenera Dejana Radonjića.

ОГЊЕН ДОБРИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ: Крилни бек најзаслужнији што Звезда води 2:0 у финалној серији

FOTO: ABA liga

Delovi Zvezdine pobedničke slagalice u drugom finalnom meču protiv Budućnosti, u kojem je srpski tim adrenalinskom vožnjom stigao do 2:0 u seriji, odnosno na korak do pete jadranske titule. Trofej bi mogao da završi u rukama crveno-belih u subotu posle treće utakmice, ovog puta u podgoričkoj "Morači".

Ovakvi mečevi nepogrešivo detektuju igrače posebnog kova. Prva dva finalna lansirala su 27-godišnjaka iz Knina, koji je svojevremeno delio tribinu sa Zvezdinim navijačima. Dobrić je u drugom činu finalne drame postigao 27 poena, četiri više nego u prvom, uključujući odlučujuću trojku minut pre kraja.

- Imam samopouzdanja, ali se trudim da pomognem na bilo koji način. Mi smo, na prvom mestu, tim - kaže Dobrić.

- Trener Radonjić mi je mnogo pomogao, igram sa ogromnom željom da doprinesem pobedama. Jednom će to biti poeni, drugi put dobra odbrana, ili bilo šta što može da pomogne da dođemo do pobede, kao što to rade svi momci u ovoj finalnoj seriji. Ovo je izuzetno vredna druga pobeda protiv veoma kvalitetne Budućnosti, kojom smo odbranili naš teren.

Retki su oni koji su očekivali dramatičnu završnicu kada su crveno-beli poveli 20 razlike, a možda još ređi oni koji su verovali u pobedu posle velikog preokreta i zaostatka od devet poena.

- Nije bilo lako u tim trenucima, ali nije bilo ni grča. Verujemo u sebe i ono što radimo sa trenerom Radonjićem i stručnim štabom. Odigrali smo izuzetno čvrsto, borbeno, svako je imao svoj udeo, što i jeste suština tima. Neko je postizao poene, neko davao doprinos skokom, blokom, dobrom kretnjom. Drugi su odradili veliki posao u odbrani, ali je svako ugradio svoj deo u ovu važnu pobedu, ali tek drugu u seriji.

Treća je na terenu Budućnosti koja će, sasvim izvesno, takođe imati značajnu podršku navijača.

- Moramo da odigramo duplo bolje nego u Beogradu - smatra Dobrić. - Prve dve utakmice pokazale su da su u finalu dve najbolje ekipe. Budućnost je u drugoj uspela da se vrati iz velikog minusa i potpuno preokrene meč. Nema tu puno filozofiranja, potrebno je da odigramo izuzetno dobru i čvrstu utakmicu ako želimo da dođemo do pobede. Ove dve jesu važne zato što i dalje imamo prednost domaćeg terena. Nadam se da ćemo biti kompletniji nego u Beogradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)