KOBI MEĐU BESMRTNIMA: Brajant ušao u Kuću slavnih

V. P.

16. 05. 2021. u 22:18

KUĆU slavnih u Springfildu protekle noći nastanili su neki od najvećih u istoriji košarke, među njima posthumno i Kobi Brajant, koji je nastradao sa ćerkom Đijanom u helikopterskoj nesreći januara prošle godine.

КОБИ МЕЂУ БЕСМРТНИМА: Брајант ушао у Кућу славних

FOTO: AP

Po pozivu njegove supruge Vanese, među besmrtne ga je uveo Majkl Džordan, koji je u velikoj meri oblikovao Kobija kao čoveka i sportistu. Dopratio je Vanesu do bine i utučeno slušao njen emotivni govor, u kojem su rekordne statistike bile samo usputne u priči o veličini Brajanta.

- Uvek sam izbegavala da javno hvalim svog muža, jer mislim da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko je morao i da ga vraća u stvarnost. Sigurna sam da se sada smeje na nebu, jer ću ga upravo pohvaliti u javnosti zbog njegovih dostignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobeđuje - rekla je Vanesa.

Posebno se zahvalila Kobiju na tome što je bio suprug i otac kakav je bio i košarkaš. Ispričala je i jednu anegdotu...

- Jednom mi je rekao: "Ako hoćeš da se kladiš na nekoga, kladi se na sebe". Drago mi je što si se kladio na sebe. Uspeo si. Ušao si u Kuću slavnih. Istinski si prvak, ne samo MVP, nego svevremenski velikan. Tako sam ponosna na tebe. Volim te uvek i zauvek, Kobi Bin Brajant.

Skandiranje prisutnih "Kobi, Kobi" bacilo je u zasenak ostale članove "klase 2020", među kojima su takođe velikani igre: Tim Dankan, Kevin Garnet, legendarni trener Hjustona Rudi Tomjanović i čuveni koledž trener Edi Saton, koji je preminuo prošle godine, košarkašica Tamika Kečings, ženski košarkaški treneri Kim Mulki i Barbara Stevens i, takođe posthumno, dugogodišnji generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.

- Velika je čast ući u Kuću slavnih sa tobom i Kobijem - rekao je Garnet obraćajući se Dankanu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024