EFES DEKLASIRAO REAL: Madriđani bezidejni, povredio se Micić

Novosti online

20. 04. 2021. u 21:03

KOŠARKAŠI Efesa pregazili su Real Madrid sa 90:63 u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige odigranoj u Istanbulu, a meč je obeležila povreda Vasilija Micića.

ЕФЕС ДЕКЛАСИРАО РЕАЛ: Мадриђани безидејни, повредио се Мицић

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Ovaj meč može da odredi sudbinu nastavka serije s obzirom na to da je i naredni meč u Turskoj.

Prvo poluvreme bio je neizvesno, domaći tim je imao prednost od četiri ralzike - 44:40, ali u nastavku utakmice za sve se pitao isključivo Efes.

Od početka treće četvrtine prednost u korist tima iz Istanbula je konstantno rasla do maksimalnih 27 koliko iznosi konačan rezultat.

Ono što može da brine Ergina Atamana je to da se na šest minuta pre kraja utakmice povredio Vasilije Micić koji je dobio udarac u nogu. Srpski reprezentativac je hramljajući napustio teren i više se nije vraćao.

Ostaje nada kod svih u Efesu da povreda nije ozbiljnije prirode i da će sjajni plejmejker biti na raspolaganju turskom stručnjaku već na sledećoj utakmici.

Micić nije odigrao kako ume - postigao je sedam poena (šut iz igre 1/9), uz pet asistencija i jedan skok za 24 minuta na parketu.

Ekipu iz Istanbula je do pobede predvodio Rodrig Bobua sa 19 poena, Sertač Šanli je dodao 16. U poraženom sastavu najbolji je bio Trej Tompkins sa 13 poena, dok je Vili Tavareš upisao 10.

Drugi meč ovih rivala igra se u četvrtak u 19 sati, a na fajnal for će se plasirati ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a