ZVEZDA HITA KA PRVOM MESTU: Krka razbijena, crveno-beli protutnjali kroz Novo Mesto

Novosti online

20. 04. 2021. u 20:04

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ostvarili su bitnu pobedu u borbi za prvo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige. Crveno-beli su razbili Krku u Novom Mestu sa 98:57 u odloženoj utakmici 18. kola regionalnog takmičenja.

ЗВЕЗДА ХИТА КА ПРВОМ МЕСТУ: Крка разбијена, црвено-бели протутњали кроз Ново Место

FOTO: KK Krka/Drago Perko/košarka.si/ABA liga

Samo jedan tim je postojao danas na parketu dvorane "Leon Štukelj". Klub iz Beograda se za sve pitao od prvog do poslednjem minuta i došao na korak od obezbeđivanja čelne pozicije pred plej-of.

Da bi Zvezda to uradila mora u poslednjem kolu da pobedi Zadar u Hrvatskoj. Crveno-beli su bez sumnje favoriti i u toj utakmici.

Što se susreta u Sloveniji tiče izabranici Dejana Radonjića su od starta nemtnuli žestok ritam u odbrani i Krku sveli na svega devet poena posle 10 minuta košarke, a 22 u prvom poluvremenu.

Uz tako kvalitetnu igru u defanzivi lako se dolazilo do poena u napadu, što je gostima omogućilo da na odmor odu sa prednošću od 33 razlike - 55:22.

Nije Zvezda posustala u nastavku utakmice, nastavila je da povećava razliku, sve do maksimalnih 43 razlike - 89:46.

Ekipa iz Novog Mesta će opstanak u ABA ligi pokušati da obezbedi protiv FMP-a u Železniku. Trijumf u glavnom gradu Srbije bi ih ostavio u elitnom društvu.

Najefikasniji kod crveno-belih bio Marko Simonović sa 15 poena, dok je Duop Rit dodao 13. Kod Krke najviše se istakao Adin Vrabac sa 10 poena, koliko je postigao i iskusni Rok Stipčević.

Zvezda sada ima učinak 22-3, a tim slovenački klub 8-17.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju