SAMO SAŠA I BOGDAN DVOCIFRENI: Srbi u NBA ruki sezoni nisu imali zapažen učinak

G. K.

18. 04. 2021. u 19:42

BRUCOŠKA godina u NBA ligi je za mnoge evropske igrače izuzetno izazovna i puna oscilacija, a takva je bila i za većinu srpskih košarkaša koji su odlučili da se okušaju preko Atlantika.

САМО САША И БОГДАН ДВОЦИФРЕНИ: Срби у НБА руки сезони нису имали запажен учинак

Foto AP

Od svih naših igrača koji su zaigrali na parketima najjače košarkaške lige sveta samo su Predrag Danilović i Bogdan Bogdanović u svojim ruki sezonama ostvarili prosečni dvocifreni učinak.

Kako nam uvid u statističke knjige pokazuje, današnji predsednik KSS je kao novajlija u dresu Majamija u sezoni 1995/1996. u proseku postizao 13,4 poena što je do dana današnjeg najbolji poenterski prosek jednog igrača sa naših prostora. Uz to je i najviše minuta dobijao od svih ostalih (28,5).

Sa druge strane, Bogdanović je u svojoj prvoj sezoni u Sakramentu imao sličnu minutaži i za to vreme ubacivao po 11,7 poena, 3,3 asistencije i 2,8 skokova.

Blizu dvocifrenog učinka su bili i Nenad Krstić (9,96) i Nikola Jokić koji je u svojoj debitantskoj godini imao prosek od 9,95 poena. Međutim, popularni Džoker se po nečemu ipak istakao, a to je da je imao najviše uhvaćenih lopti - čak sedam po meču.

Predrag Stojaković i Vlade Divac su imali nešto malo više od osam poena u proseku, dok je Miloš Teodosić kao jedan od najstarijih rukija u sezoni 2017/2018. u ekipi LA Klipersa beležio 9,5 poena i 4,6 asistencija (najviše od svih).

Takođe, solidnu prvu godinu ostvaruje i Aleksej Pokuševski (7,6 poena i 4,8 skokova) kojeg su i povrede udaljile od još boljeg učinka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!