DEBAKL ZVEZDE: Armani ponizio crveno-bele u Pioniru

Novosti online

30. 03. 2021. u 18:30

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras od Milana sa 93:72, u 32. kolu Evrolige

ДЕБАКЛ ЗВЕЗДЕ: Армани понизио црвено-беле у Пиониру

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

Zvezda sada ima devet pobeda i 23 poraza u Evroligi.

Milano je prekinuo niz od dva poraza i četvrti je na tabeli Evrolige sa skorom 20/12.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Džordan Lojd sa 20 poena.

Milano je sa 23 poena predvodio bivši košarkaš Zvezde Kevin Panter.

Zvezda će u narednom kolu Evrolige u četvrtak dočekati Makabi.

ČETVRTA ČETVRTINA

72:93 - Kraj.

70:93 - Precizan je bio mladi bek Zvezde za tri poena, pa je prednost smanjena na 26 nakon što je Hajns odveo Armani na 87:58, nadovezao se Lojd dvojkom, ali su Biliga i Moračini vratili prednost na velikih 23 razlike.

63:89 - Konačno jedna dobra odbrana Zvezde, Uskoković je namučio Moraskinija, koji je nekako iz okreta sa zvukom sirene poslao loptu ka košu - i pogodio.

58:85- Crvena zvezda ne da ne uspeva da dođe do iole prihvatljivog minusa, već vođstvo Italijana raste, a košem Ognjena Dobrića crveno-beli su prišli na 25 minusa, mada je gotovo momentalno odgovorio Karl Hajns.

54:80 - Panter izuzetno raspoložen protiv bivšeg tima. Ubacio je novu trojku i došao do svog 20. poena (za oko 19 minuta na parketu). Na drugoj strani Radanov ne uspeva da uputi šut na vreme, istekao je napad.

54:77 - Tarzuski nastavlja gde je stao u trećoj četvrtini i poslednju otvara sa jednim pogođenim bacanjem. Dobrić je uzvratio trojkom (4/4 za tri). Sudije nisu videle igranje nogom igrača Milana pod svojim košem, na drugoj strani je Šilds dobio dva bacanja, pogodio je prvo. Kuzmić potom ostaje sam pod košem gostiju, ali mu lopta ispada posle dobrog pasa Davidovca.

TREĆA ČETVRTINA

51:75 - Kraj treće četvrtine!

48:73 - Šilds pogađa i trojku, Radanov potom ne uspeva da mu odgovori, a onda lagano polaganje Hola posle neuspešnog napada Olimpije. Vezao je Šilds i sedmi poen po ulasku sa klupe, na drugoj strani pogađa Noko. Hol posle lepog prodora nije uspeo da pogodi, potom su na drugoj strani promašili Rodrigez i Tarzuski, usledio je novi neuspešan napad Zvezde, da bi gostima 25 poena zakucavanjem vratio Tarzuski.

41:64 - Rol je najpre trojkom doneo 20 poena prednosti gostima, ali mu je Lojd odgovorio istom merom. Kao da je Lojd naljutio goste, Olimpija je vezala dve trojke preko Ledeja i Pantera za čak 23 poena viška, usledio je novi tajm-aut.

38:55 - Crveno-beli ponovo dva minuta bez poena, Panter je sa druge strane najpre pogodio dva penala, a potom posle ukradene lopte odveo goste na plus 17. Morao je Radonjić da prekine seriju od 6:0 gostiju, pa otuda i rani tajm-aut. Upisala se Zvezda, Uskoković je realizovao dva slobodna bacanja, da bi na drugoj strani Panter vezao i šesti poen.

36:49 - Konačno jedna lepa akcija Zvezde, Noko završava na asistenciju Lazića. Lep protok lopte i pogodak ispod samog koša. Ledej prvom dvojkom na meču otvara drugo poluvreme. Zvezda je na parket izašla u petorci Lojd, Uskoković, Lazić, Simonović i Noko. Sa druge strane su uz Ledeja u postavi Panter, Hajns, Micov i Rol.

DRUGA ČETVRTINA

36:47 Poluvreme u Pioniru!

34:44 Gosti u sve većim problemima s faulovima. Po dva imaju Datome, Hajns, Tarzuski, Bruks i Ledej. Ali, Simonović opet promašuje jedan šut. Zvezda na užasnih 4/11 sa penala.

28:39 - Promašio je Panter šut za tri poena, Davidovac uhvatio loptu, dodao do Lojda koji je video Jagodića Kuridžu ispod koša, a centar crveno-belih lako pogodio koš i primakao Zvezdu na devet poena minusa. Nakon koša Pantera sa poludistance odgovorio je Simonović sjajnim soloprodorom, da bi isto učinio Lojd pošto je uz dosta sreće poene postigao Hajns.

18:30 - Konačno! Dobrić pogađa prvu trojku za Zvezdu, ali Ledej uzvraća. Bio je sam na šutu, ovo mu je treća trojka. Na drugoj strani opet pogađa "Kobra"

12:27 - Datome daje trojku i Milano stiče ozbiljnu prednost, ali stiče se utisak ni krivi ni dužni. Nije istina, naravno, ali Zvezda je promašila neke otvorene šuteve, penale, a i loše zagrađuje, i Tarcuskis vraća loptu u obruč.

PRVA ČETVRTINA

12:22 - Odlična sekvenca Šildsa. Prvo koš, pa onda je naterao Dobrića na težak šut preko ruke koji je promašio, da bi onda Datome sve nafilovao trojkom za prvo dvocifreno vođstvo...

9:17 - Trojka Ledeja, uzvratio Davidovac. Raspoložen je košarkaš Armanija, pogodio je već drugu trojku na utakmici, dok je Davidovac uzvratio pogotkom za dva poena. Nakon što je Ledej bio neprecizan za dva poena, Kuzmić je u napadu Zvezde fauliran, ali je promašio oba slobodna bacanja.

4:10 - Posle pet punih minuta Lojd prekida Zvezdin post. Uspela je Zvezda da se odbrani, pa Hol u kontranapadu baca loptu na tablu s mnogo osećaja.

0:10 - Vreme je za minut odmora, Crvena zvezda ni na šta ne liči u ovih uvodnih pet minuta. Teško će ovo ići bez Voldena, koji je mnogo puta ove sezone znao da bude energetski katalizator ekipe. Posle odmora loptu ima Milano.

0:7- Milano igra sjajnu odbranu na Lojdu, koji je morao da šutira za tri, ali je promašio. Zvezda se odbranila, ali ima problema da pronađe rešenje za odbranu gostiju .Micov se upisao u listu strelaca, iskusno od kapitena milanskog tima.

0:2 - Hajns odmah rešava situaciju pod košem Zvezde. Lepa završnica na drugi obruč. Ponovo prva dva minuta utakmice prolaze bez poena Zvezde Uskoković je imao jedan težak šut preko ruke i nije bio preciza


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!