LOKOMOTIVA URADILA SVOJE, SAD JE RED NA PARTIZAN: Rusi ubediljivo slavili protiv Trenta

Novosti online

10. 03. 2021. u 19:29

KOŠARKAŠI Lokomotive pobedili su Trento na svom parketu sa 100:86 u 6. kolu Evrokupa i tako slavili većom razlikom nego Italijani u prvoj utakmici.

ЛОКОМОТИВА УРАДИЛА СВОЈЕ, САД ЈЕ РЕД НА ПАРТИЗАН: Руси убедиљиво славили против Трента

FOTO: KK Partizan/Tviter

Prvi meč ovih timova dobio je Trento sa 12 razlike 98:84. Italijani osim što su poraženi nisu uspeli da sačuvaju tu razliku, pa je ekipa iz Krasnodara bolja u međusobnom duelu.

Ovaj meč je bio važan i za Partizan, jer zbir pobeda Lokomotive i crno-belih mora da bude 18 ili više razlike da bi srpski klub prošao dalje. To znači da izabranici Aleksandra Matovića protiv Metropolitana moraju da slave sa četiri razlike.

Što se utakmice u Rusiji tiče ekipa Jevgenija Pašutina je bila bolji rival i već posle 20 minuta košarke je stekla veliku prednost - 54:38.

Ipak, žilava i uporna ekipa Trenta se nije predavala, pa je u jednom momentu uspela da dođe do jednocifrenog zaostatka. No, to nije dugo trajalo.

Na kraju 14 razlike, gosti su imali napad da tu prednost smanje, ali iz prodora nije bio precizan Geri Braun.

Najefikasniji kod pobednika bio je Mindaugas Kuzminskas sa 26 poena, pratio ga je zemljak Mantas Kalnijetis koji je postigao 21. Na druoj strani Džekori Vilijams je zabeležio dabl-dabl od 27 poena i 10 skokova, dok je Geri Braun dodao 12.

Podsetimo, utakmica Partizan - Metropolitan igra se od 20.30 u Ljubljani.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)