SVI ZASLUŽUJU POŠTOVANJE: Jelena Bruks o protivnicama naših košarkašica na Evrobasketu

Novosti online

08. 03. 2021. u 15:51

KAPITENKA ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks smatra da su sve grupe na predstojećem Evropskom prvenstvu teške na svoj način i da svaki protivnik zaslužuje pođednako poštovanje.

СВИ ЗАСЛУЖУЈУ ПОШТОВАЊЕ: Јелена Брукс о противницама наших кошаркашица на Евробаскету

FOTO: KSS

Žrebom u Valensiji odlučeno je da će košarkašice Srbije na Evrobasketu, koji je na programu od 17. do 27. juna, igrati u B grupi u Valensiji sa nacionalnim timovima Crne Gore, Italije i Grčke.

- Smatram da su sve grupe teške na svoj način, različiti stilovi košarke se igraju u svim državama. Naš cilj je da odigramo što bolje i da predstavljamo našu zemlju kako dolikuje - rekla je Bruks Tanjugu.

Biće to peto EP u nizu za Srbiju, a od izabranica Marine Maljković i ovog puta očekivaće se medalja.

- Mislim da je mnogo rano pričati o tome. Srbija kao i uvek želi da ide ka vrhu, ali svakako korak po korak. Svaki protivnik zaslužuje pođednako poštovanje. Ako se tako postavimo neće biti problema - kaže košarkašica mađarskog Šoprona.

Mečevi grupne faze, kvalifikacije za četvrtfinale i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza održati u Valensiji.

- U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, drago mi je što ne moramo da putujemo i menjamo lokaciju. Inače iz drugih razloga ne smatram to kao mnogo dobru ili lošu stvar - zaključila je Bruks.

Košarkašice Srbije na EP braniće bronzanu medalju osvojenu 2019. godine u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili