SRPKINJE PROTIV HRVATICA? Objavljeni šeširi grupa za ženski Evrobasket

Novosti online

03. 03. 2021. u 13:30

FIBA je objavila šešire za predstojeće izvlačenje grupa za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 17. do 27. juna ove godine u Francuskoj i Španiji.

СРПКИЊЕ ПРОТИВ ХРВАТИЦА? Објављени шешири група за женски Евробаскет

FOTO: KSS

Odlučeno je da 16 reprezentacija budu raspoređene u šešire na osnovu učnika na Evrobasketu od pre dve godine, kao i rezultata u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat koji sledi.

Izabranice Marine Maljković smeštene su u prvi šešir, zajedno sa selekcijama Španije, Francuske i Belgije. U drugom su Švedska, Rusija, Slovenija i Italija, u trećem Belorusija, Češka, Crna Gora i Turska, a u poslednjem, četvrtom šeširu: Slovačka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Grčka.

Kao domaćini Evrobasketa, Francuska i Španija stekle su pravo da odaberu partnersku federaciju, koja će tokom prve faze igrati u njihovim zemljama.

Francuskinje su izabrale Belgiju, koja će biti u jednoj od grupa u Strazburu, ali ne i sa domaćinom, jer su obe selekcije u istom šeširu. Crvena furija je izabrala Slovačku, pa će obe ekipe biti u istoj grupi u Valensiji.

Grupna faze, kao i četvrtfinalni mečevi biće u odigrani u Strazburu i Valensiji. Polufinale, duel za treće mesto kao i finale biće u španskom gradu. Najgora opcija za Srbiju je da se nađe u najjačoj grupi, zajedno sa Italijankama, Turkinjama i Hrvaticama.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu