AGONIJA PARTIZANA SE NASTAVLJA: Šesti vezani poraz crno-belih u ABA ligi, Cibona slavila u Beogradu

Novosti online

06. 03. 2021. u 21:13

KOŠARKAŠI Partizana nastavili su seriju poraza. Crno-beli su poraženi na svom parketu od Cibona posle produžetka sa 87:90 u 20. kolu ABA lige.

АГОНИЈА ПАРТИЗАНА СЕ НАСТАВЉА: Шести везани пораз црно-белих у АБА лиги, Цибона славила у Београду

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Ovo je izabranicima Saša Filipovskog šesti vezani poraz u regionalnom takmičenju. Agonija rezultata kluba iz Humske je nastavljena.

Mnogo bi psihološki značilo crno-belima da su uspeli da slave u Hali sportova "Ranko Žerevica" pred najvažniju utakmicu sezone, duel sa Metrpolitanom u šestom kolu Evrokupa.

Beograđani su dva meseca bez pobede u ABA ligi, a u tom nizu gubili su od Borca, Budućnosti, Cedevita Olimpije, Igokee, Zadra i sada Cibone.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i posle uvodnih 10 minuta su imali prednost od pet razlike - 19:24. Ipak, bolji drugi period odigrali su domaći i sa poenom zaostatka su otišli na veliki odmor - 36:37.

Dosta uzbuđenja donelo je drugo poluvreme i neizvesnu završnicu. Partizan je baš kao i u Zadru i sada igrao produžetak i opet je pao u dodatnih pet minuta.

Crno-beli su vodili 80:77, a onda su Zagrepčani posle tajm-auta pogodili trojku za izjednačenje. Uradio je to Toni Nakić koji je sjajno šutirao tokom cele utakmice 7/10 za tri.

U dodatnih pet minuta Cibona je u jednom momentu otišla ne pet razlike, ali se domaćin vratio, no nije uspeo da sruši sjajne goste na ovoj utakmici. Jaramaz je na tri razlike za goste bio polovičan sa linije penala. Nakon toga je Dangubić presekao loptu, a u nastavku akcije Tomas napravio korake i praktično rešio utakmicu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toni Nakić sa 23 poena, isto toliko je ubacio i Roko Prkačin. Na drugoj strani najviše se istakao Uroš Trifunović sa 20 poena, dok je Rašon Tomas dodao 15.

Učinak Partizana posle novog poraza je 7-12, a Cibone 6-11.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)