JOVANOVIĆ PRED ZADAR: Čeka nas fizički zahtevna utakmica, moramo da igramo sa pojačanom energijom

Novosti online

16. 01. 2021. u 16:22

KOŠARKAŠI Mege pokušaće protiv Zadra da se vrate na pobednički kolosek, nakon dva vezana poraza od Cedevita Olimpije i Igokee, a trener ovog kluba Vlada Jovanović izneo je očekivanja pred duel sa hrvatskim klubom.

ЈОВАНОВИЋ ПРЕД ЗАДАР: Чека нас физички захтевна утакмица, морамо да играмо са појачаном енергијом

FOTO: KK Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Utakmica 15. kola ABA lige zakazana je za nedelju od 17 časova u dvorani "Krešimir Ćosić".

Jovanović ističe da njegovu ekipu očekuje fizički veoma zahtevna utakmica.

- U nedelju igramo protiv Zadra koji je dosta promenio tim. Dovođenjem Kodija Džastisa, odličnog šutera, pojačali su već kvalitetnu spoljnu liniju u kojoj imaju Mavru koji igra na jako visokom nivou i koji sa Junakovićem čini plejmejkerski tandem. Pojačali su se i sa mladim Jordanom koji je bio jedan od najboljih strelaca u hrvatskoj ligi, i sa centrom Onuakuom su rešili pitanje čvrstine, te su sa svime navedenim pokazali želju da se pomere iz donjeg dela tabele. Čeka nas fizički zahtevna utakmica sa odbrambenim zadacima da zaustavimo njihove najbolje šutere. Pristup od prvog minuta mora da nam bude sa pojačanom energijom jer jedino tako možemo da dođemo do pozitivnog ishoda na dobro poznatom gostujućem terenu - rekao je Jovanović.

Centar Mege Marko Simonović naveo je da on i saigrači moraju da odigraji sa mnogo većom energijom u odbrani u odnosu na prethodni meč.

- Sigurno da nas u nedelju očekuje teška utakmica protiv ekipe Zadra, gde posle dva vezana poraza želimo da ostvarimo pobedu na jednom od možda najtežih gostovanja u ligi. Zadar je doveo nekoliko pojačanja u odnosu na prvu utakmici i sigurno da igraju bolje. Moramo da odigramo angažovanije u odbrani u odnosu na prethodnu utakmicu i uz dobru energiju na parketu, verujem da možemo do pobede koja bi nam puno značila - poručio je Simonović.

Da podsetimo, Mega do sada ima učinak 9-5, a Zadar 2-8.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024