FILIPOVSKI: Potrebna nam je koncentracija, Zvezda igra sa visokim intezitetom celu utakmicu

Novosti online

22. 11. 2020. u 12:23

OD kada je Sašo Filipovski seo na klupu Partizana klub zna samo za pobede.

ФИЛИПОВСКИ: Потребна нам је концентрација, Звезда игра са високим интезитетом целу утакмицу

FOTO: KK Partizan

Navijači crno-belih veruju da će se u tom ritmu nastaviti i u ponedeljak kada njihovi ljubimci u derbiju dočekuju košarkaše Crvene zvezde.

Slovenački stručnjak ističe da rivalu mora da se odogovri koncentracijom koja će biti prisutna svih 40 minuta.

- Uzimam svaku utakmicu samu za sebe, tako i ovu. Svaka je važžna, za svaku se treba pripremiti maksimalno. Spremamo se kao i za svakog drugog rivala. Znamo da treba da odgiramo na visokom nivou sa koncentracijom 40 minuta - rekao je Filipovski za "TV Partizan".

Obe ekipe u utakmicu ulaze umorne. I jedni i drugi su u evropskim takmičenjima imali duplo kolo, s tim da je Zvezda bila gost u oba meča.

- Zvezda ima duboku rotaciju, igraju sa mnogo igrača i sa visokim intenzitetom tokom cele utakmice, tako da treba naći odgovor na takvu igru. Oni su imali mnogo utakmica kao i mi, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važžno da imamo visoku koncentraciju da izvodimo precizno elemente odbrane i napada. Najvažžnije je imati koncentraciju, jer je to dnevna forma, ona je uvek važžna i nikad se ne zna ko u ovom naššem sistemu možže da iznenadi.

Filipovski je preuzeo ekipu koja nije izgledala dobro. Od tada je Partizan odigrao četiri utakmice i ostvareno je isto toliko pobeda - po dve u ABA lig i Evrokupu.

- Na utakmicama dolazi do padova u igri i važžno je ššto pre vratiti koncentraciju i vratiti se u ritam igre. Zadovoljan sam pristupom, zalaganjem, pobedama, time ššto se igrači trude da sve ono što radimo na treningu pokuššavamo da sprovedemo na utakmici. Nije svaki put idealno, ali normalno je da u ovom periodu gde je bilo mnogo utakmica i malo prostora za trening, teško da sve tako brzo dođe na svoje mesto.

Slovenački stručnjak će debitovati u večitom derbiju/FOTO: KK Partizan

Istakao je da ima mnogo manje vremena da spava od kada je preuzeo crno-bele jer se bavi analizama i pripremama utakmica.

- Uglavnom su analize utakmica, treninga, pripreme protivnika, mnogo sastanaka sa stručnim šštabom i igračima. Nisam doššao u Beograd da ššetam i razgledam, iako je fantastičan grad. Imam mnogo prijatelja, koje nisam ni čuo, a kamoli video. U ovom trenutku prioritet je rad i samo rad - zaključio je Filipovski.

Večiti derbi, 43. po redu u ABA ligi je na programu sutra od 21 sat u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!