HRABRA ZVEZDA PALA U BLAUGRANI: Loše prvo poluvreme koštalo crveno-bele

Novosti online

20. 11. 2020. u 22:54 >> 22:55

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su od Barselone u 10. kolu Evrolige 76: 65 (19:6, 20:16, 22:22, 15:21).

ХРАБРА ЗВЕЗДА ПАЛА У БЛАУГРАНИ: Лоше прво полувреме коштало црвено-беле

FOTO: EPA

Pre nego što uđemo u dublju analizu treba istaći da je Crvena zvezda svoj poslednji meč igrala pre dva dana, dok je ekipa Barselone bila "slobodna" pošto meč protiv Olimpijakosa nisu odigrali zbogg korona virusa. 

Crvena zvezda je loše počela meč, imali su igrači Crvene zvezde svega šest poena, dok Barselona nije posustajala. Već nakon 10 minuta imali su 13 poena prednosti. 

Gradili su katalonski košarkaši na dobroj igri iz prve četvrtine, te su na poluvremenu imali još ubedljiviju prednost. 

Znatno bolja igra Zvezde u drugom poluvremenu. Pokušali su izabranici Saše Obradovića dva puta da se spuste ispod 12 poena. Uspeli su tek u poslednjoj deonici, ali za potpuni preokret nije bilo snage. 

 

Barselona - Crvena zvezda  76: 65 (19:6, 20:16, 22:22, 15:21)

Barselona: Dejvis 4, Hanga 3, Bolmaro 4, Smits 4, Huertel 2, Oriola 12, Abrines 3, Higins 7, Martinez 2, Kjurik 2, Mirotić 23, Kalates 10 

Crvena zvezda: Ročesti 5, Obrajant 5, Hol 8, Volden 7, Lojd 2, Davidovac 12, Lazić, Rit 9, Dobrić8, Simonović, Jagodić-Kuridža, Teri 9.


ČETVRTA ČETVRTINA

76:65: - Koštala je Zvezdu loša igra u prvom poluvremenu borbe za trijumf u večerašnjem duelu. 

69:62 - Trojkom Ročestija vratila se Zvezda u meč, a isti igrač pogađa i u narednom napadu. Zvezda na minus 7. 

68:57 - Ulaskom Mirotića pokušao je domaćin da ponovo uvede meč u svoj ritam, ali je Zvezda ovog puta spustila na 11 poena. 

65:51 - Ponovo je Abrines poentirao uz faul. Crvena zvezda ne uspeva da se spusti ispod 12 poena u drugom poluvremenu.  

63:47 - Usledila je serija promašaja na obe strane. Dugo su timovi bez koša, ali je sve manje vremena za Zvezdin pokušaj preokreta. Zanimljivo je da Jasikevičijus i dalje nervozno viče na igrače kao da domaći tim ima zaostatak. 

TREĆA ČETVRTINA

61:44 - Ponovo je mini serijom Barselona uspela da se odvoji. Poentirali su Hanga i Dejvis, a Zvedin centar Duop Rit maestralnim zakucavanjem uspeva da razbudi saigrače. 

54:42 - Znatno bolja igra Crvene zvezde u nastavku. Sa dve trojke Ognjena Dobrića i višim tempom u odbrani Zvezda se spustila na svega 12 poena zaostatka. Jasikevičius traži minut odmora. Crveno-beli su u seriji 12:2

48:30 - Zvezda malo bolja u napadu, ali nema snage da se odupre naletima protivnika.

48:26 - Čini se da Barselona nema nameru da stane u ovom meču. Dolaze katalonci poenima Higinsa do 22 poena prednosti. 

FOTO: EPA

DRUGA ČETVRTINA

39:23 - Dozvolila je Zvezda Higinsu da šutira za tri, ubeljiva prednost Barse na poluvremenu. 

36:20 - Taman kada je Zvezda uhvatila zalet ohladio ju je Mirotić sa 2+1. 

33:20 - Konačno je Zvezda naterala domaćina na grešku, sa druge strane trojka Voldena, a potom još jedna izgubljena lopta domaćih, ovog puta Kalatesa. 

FOTO: EPA

33:17 - Pogodio je Bacanja za Zvezdu Volden, odgovorio je Kalates sa druge strane. 

27:15 - Polako se budi Crvena zvezda, ali sa druge strane ne posustaje Barselona. POstigao je Davidovac pet poena za crveno-bele. 

25:8 - Nastavlja se istim tempom na obe strane. Zvezda ima dosta problema u završnici napada. Dok je Barselona pored dobre defanzive pokazala dobru igru i u napadu. Kjurik dodatno uvećava prednost domaćina 

FOTO: EPA

PRVA ČETVRTINA 

19:6 - Nakon deset minuta na semaforu ubedljiva prednost za Barselonu. Moraće Obradović da promeni pristup meču ukoliko želi da izvuče nešto iz ovog meča. Zanimljivo je da Jasikevičijus i nakon ovakvog rezultata viče na svoje igrače. 

17:6 - Bolmaro po prvi put donosi  Barseloni dvocifrenu prednost u ovom meču

15:6 - Osam minuta do kraja prve deonice Katalonci održavaju prednost od sedam do devet poena. Za sada u Zvezdi samo Rit uspeva da probije, upisao je četiri poena, uz jedno zakucavanje Terija to je sve što je uspela Obradovićeva četa.  

FOTO: EPA

11:4 - Furiozan početak Barselone, polovičan je bio Oriola sa linije za slobodna bacanja, do sada najveća prednost Katalonaca. Pogodio je za Zvezdu Rit. 

7:2 - Nakon dve izgubljene lopte Zvezde Kalates dolazi do lakih poena, nakon skoka u odbrani fantastično zakucavanje Terija, upisala je zvezda prve poene. 

5:0 - Ponovo je Mirotić problem za Zvezdu, pogodio je uz faul. 

2:0 - Crvena zvezda ima problema da napravi poziciju za šut. Prve poene je nakon dva minuta igre pogodio Nikola Mirotić i to sa linije za slobodna bacanja.  

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!